Historische romans

Ladd, Sarah – De brief van Briarton Park

Inhoud:

De brief van Briarton Park van Sarah Ladd is een spannende Regency-roman waarin de jonge Cassandra een geheimzinnige brief ontvangt die haar hele leven op zijn kop zet. Ze heeft altijd als wees in een kostschool gewoond en weet niet veel van haar ouders. Als de directrice van de kostschool overlijdt, krijgt Cassandra de brief in handen, waarin haar gevraagd wordt naar Briarton Park te komen. Cassandra bedenkt zich geen moment en reist ernaartoe, maar als ze aangekomen is, treft ze een weduwnaar met twee dochters, zijn zus en zijn schoonmoeder in plaats van de briefschrijver. Samen met de weduwnaar raakt ze verstrikt in het oplossen van een moordzaak, waarop hij probeert haar te helpen met het vinden van de antwoorden op de vragen waarmee ze naar Briarton Park is gekomen. De zoektocht naar antwoorden levert meer op dan Cassandra ooit had durven dromen.

Waardering:

Cassandra Hale heeft nooit iets geweten over haar afkomst. Tot de directrice van de kostschool, waar ze is opgegroeid en nu ze ouder is les geeft, op haar sterfbed een brief aan Cassandra geeft.
In deze brief, afkomstig van Robert Clark, wordt ze gevraagd naar Brianrton Park te komen. De brief blijkt al wat jaren oud te zijn en de schrijver is inmiddels overleden.
Cassandra begint een zoektocht naar haar afkomst en krijgt hierbij hulp van de dominee van het dorpje; meneer North. Niet iedereen is blij met haar komt. Het is voor Cassandra lastig wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen. Zeker omdat er al snel bekend wordt dat er een erfenis op haar wacht.
De nieuwe bewoner van Briarton Park, James Warrington, heeft geen makkelijk leven. Zijn vrouw is overleden, hij draagt nu alleen de verantwoordelijkheid voor zijn twee kleine dochters, zijn puberzus en inwonende schoonmoeder. Dat Cassandra kwalificaties voor gouvernante blijkt te hebben komt hem dan goed uit. Hij kan haar hulp goed gebruiken en daarnaast heeft hij meer motieven om haar dicht bij zich te hebben.
Cassandra heeft een sterkte persoonlijkheid. Ondanks alles staat ze positief in het leven en is ze altijd bereid een ander te helpen.
James leer je wat minder makkelijk kennen maar ook hij blijkt een goede man te zijn.
Het verhaal leest fijn. Er gebeurd genoeg om de vaart erin te houden.
Toch mist het boek een stukje diepgang. Er gebeurd veel; bedrog en zelfs een moord. Maar de reacties hierover zijn wat lauw. Dat is jammer. Ook de romantische kant blijft wat aan de oppervlakte.
Maar het is het door de fijne schrijfstijl wel een boek wat graag gelezen wordt en zal je hiermee wat uurtje ontspanning kunnen vinden.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 978902973265
Aantal pagina’s: 333
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 11,99
Uitgave: mei 2022