Historische romans

Mason, Susan Anne – Een plek om te blijven

Thuiskomst – deel 2

Inhoud:

‘Een plek om te blijven’ van Susan Anne Mason speelt zich af in Toronto, Canada. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle gang is, zet Jane zich met heel haar hart in voor de bescherming van kwetsbare kinderen. Als tijdelijke directrice van de kinderbescherming hoopt ze op een permanente positie zodat ze zich hiervoor kan blijven inzetten. Maar ze bewaart een groot geheim dat haar ontslag zou kunnen betekenen.Garrett Wilder is door een oorlogstrauma niet in staat om voor zijn familiebedrijf te werken. Hij solliciteert naar de directeurspositie zodat hij zijn familie nog financieel kan ondersteunen. Hoewel Jane en Garrett tegengestelde belangen hebben, bloeit er snel iets op tussen hen. Als dat maar goed gaat…

Waardering:

Jane Linder is de tijdelijke directrice van de kinderbescherming van Toronto. Ze hoopt erg om een vaste aanstelling voor deze baan te krijgen en zet zich dan ook volledig in.
Toch wordt Garrett Wilder door het bestuur gevraagd om een onderzoek in te stellen naar verduisterd geld. Er wordt ook van hem verwacht dat hij Janes werkwijze observeert.
Daarnaast is Garrett ook van plan om te solliciteren naar de betrekking van directeur.
Voor Jane vormt hij dus eigenlijk een bedreiging maar het duurt niet lang of er bloeit vriendschap tussen hen op. Want hoewel ze in sommige opzichten tegenover elkaar staan, ze delen ook gezamenlijke belangen. Zoals de zorg voor Martin, één van de kinderen waar Jane zorg voor draag en die een speciaal plekje bij haar heeft.
De vriendschap groeit uit tot meer maar beide lopen met geheimen rond die ze liever niet delen.  Daarnaast komt er zo’n ommekeer in Janes leven alle gevoelens weggestopt worden.

Een plek om te blijven is het tweede deel van de serie ‘Thuiskomst’. Eerder verscheen Het toevluchtsoord voor gebroken harten.
Dit tweede deel is prima zelfstandig te lezen, personen uit het eerste deel worden slechts aangestipt.
Opnieuw een fijn boek om te lezen. Jane is een vrouw  met het hart op de juiste plaats, Garrett is een man van goud, de held van het verhaal. De voldoende gebeurtenissen en onverwachte omstandigheden houden het verhaal levendig.
Dat het verhaal zich in de oorlogsjaren afspeelt, merk je slechts zijdelings op. Wel speelt het letsel wat Garrett hieraan overgehouden heeft een belangrijke rol.
Geniet je van het lezen van een romantisch verhaal met inhoud? Dan is dit boek het lezen waard!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734080
Aantal pagina’s: 383
Prijs: € 23.99
Prijs: e-book: € 9,99
Uitgave: maart 2023