Bijbelse romans

Afshar, Tessa – De prins van Perzië

Inhoud:

In ‘Prins van Perzië’ van Tessa Afshar is de joodse Keren verkocht aan het huishouden van Daniël door haar familie, die in ballingschap is in Babylon. Aangezien ze niet gemaakt is voor het huishouden, ontwikkelt Keren zich snel tot een van Daniëls beste schrijfsters. Daarnaast krijgt ze les in zwaardvechten met de zonen van Daniël en hun beste vriend Jared.

Na een ongeluk wordt Keren weggestuurd met een mysterieuze opdracht: een herdersjongen trainen voor een grootse toekomst. Jared reist haar achterna. Als Jared en Keren ontdekken wie de herdersjongen werkelijk is, beseffen ze zich dat ze hem met hun leven moeten bewaken, aangezien hij wel eens degene zou kunnen zijn die hun volk naar de vrijheid zal leiden.

Waardering:

Keren leeft met haar ouders in ballingschap in Babylon als haar vader geld leent en dat niet terug kan betalen. Hij vraagt hulp aan Daniël die Keren in dienst neemt. Helaas blijkt ze nutteloos voor het huishouden, maar ze kan in verschillende talen lezen en schrijven. Ze wordt zijn privéschrijver en volgt ‘s middags lessen met zijn zoons en Jared. Dat vindt ze geweldig.

Maar de gelukkig tijd houdt geen stand. Ze moet vluchten en komt in Medië terecht. Ook daar is ze schrijfster, maar vooral lerares van Artadates. Als ze ontdekt wie hij werkelijk is,t herinnert ze zich de profetie van Jesaja.
Maar ook daar wordt het gevaarlijk voor haar. Kan ze Artadates beschermen en naar zijn bestemming brengen?

Dit boek is vooral op fantasie gebaseerd. Achterin is een verantwoording opgenomen waarin dat wordt uitgelegd. Maar het geeft een goed beeld van die tijd en is erg boeiend. Het bevat veel spanning, maar ook romantiek.
Boven elk hoofdstuk staat een bijpassende bijbeltekst, die in die tijd bekend was.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733960
Aantal blz 400
Prijs: € 24,99
Prijs e-book: € 9.99

Extra:

Lees het leesfragment