Historische romans

Jagears, Melissa – Een bruid op bestelling

Inhoud:

Postorderbruid Eliza Cantrell verheugt zich erop haar toekomstige echtgenoot te ontmoeten en samen met hem zijn slechtlopende winkel nieuw leven in te blazen. Om hem te verrassen reist ze een week eerder dan gepland naar hem toe. Dat pakt echter niet goed uit: onderweg wordt ze beroofd van haar bruidsschat, en bij aankomst blijkt haar verloofde Axel spoorloos verdwenen te zijn.
Axels zakenpartner William Stanton zou veel liever dokter zijn dan winkelier. Wanneer de toekomstige bruid van zijn vriend berooid en eenzaam bij hem op de stoep staat, voelt hij zich voor haar verantwoordelijk. Hij laat haar meewerken in de winkel – waar zij binnen de kortste keren bewijst veel meer verstand van zakendoen te hebben dan hij.
Dat er een vonk overslaat tussen William en Eliza, valt moeilijk te negeren. Maar Eliza heeft Axel beloofd zijn vrouw te worden, en Will heeft maar één doel: genoeg sparen om medicijnen te kunnen studeren. Wanneer Axel ten slotte terugkeert, beginnen de problemen pas goed. Al snel staan Will en Eliza voor ingrijpende keuzes.
Hoeveel zijn ze bereid op te offeren om hun eigen dromen in vervulling te doen gaan? Of is er nog een andere mogelijkheid – een droom voor hen samen?

Waardering:

Eliza gaat eerder op weg naar haar aanstaande man Axel. Dat had ze beter niet kunnen doen, want ze wordt in de trein overvallen door een roversbende. Al haar spaargeld is ze kwijt en ze raakt gewond.
Al sinds ze een kind was is Eliza gek op het beheren van een winkel. Met dat doel heeft ze geschreven met Axel. Als ze met hem trouwde had ze meteen een winkel.
Will is de partner van Axel en geen zakenman. Het liefste wil hij mensen beter maken en dokter worden.
De doelen van Eliza en Will zijn niet verenigbaar. Of toch wel?
Dit is een leuke boeiende roman met kleurrijke figuren. De hoofdpersonen Eliza en Will leren allebei belangrijke lessen. Eliza leert minder aan zichzelf en meer aan andere te denken. En ze leert wat geloven is.

Gegevens:

Uitgeverij Grace House Publishing
ISBN 9789077669945
Aantal blz: 400
Prijs: € 20,00