Nederlandse romans

Minerhoud, Cocky – Moedermorgen

Inhoud:

 De maandelijkse moedermorgen heeft nog nooit voor veel verrassingen gezorgd. Totdat Jennifer erbij komt. Zij voldoet niet bepaald aan het ideale plaatje van christelijke huismoeder. En is ze eigenlijk wel moeder? Het is nogal onduidelijk waar die dochter van haar woont. Niet bij haar in elk geval. Ook heeft ze, als pasgelovige, een wel erg persoonlijke kijk op de Bijbelse moeders die besproken worden. Dat roept bij de één ergernis op, maar zet anderen juist aan het denken. Vooral bij Manon maakt ze heel wat los en zij en Jennifer raken bevriend. Manons echtgenoot, die altijd alles voor haar bepaalt, is het niet eens met deze vriendschap en spreekt zijn veto erover uit. Maar deze twee moeders – allebei onvrij op hun eigen manier – hebben elkaar juist zo hard nodig. Een crisis bij Jennifer zorgt voor zo veel onrust dat het voortbestaan van de moedermorgen aan een zijden draadje hangt. Gaat het lukken om de boel bij elkaar te houden?

Waardering:

Een groepje vrouwen die al jaren maandelijks een ochtend samenkomen. Maar hoe goed kennen ze elkaar nu eigenlijk?
Als de spontane Joyce haar collega Jennifer uitnodigt veranderd er iets. De meeste staan er sceptisch tegenover want Jennifer is geen doorsnee moeder. Als ex-verslaafde heeft ze geen ouderlijk gezag over haar dochter. Slechts af en toe mag ze haar een bezoekje brengen. Maar nadat Jennifer God heeft leren kennen kon ze afkicken en wil er alles aan doen haar dochter terug te krijgen.
Dit seizoen bespreken de vrouwen moeders uit de bijbel. Tussendoor lees je over de verschillende vrouwen, over de één meer dan de ander.
Het doet je in het begin regelmatig even terugbladeren.. wie was wie ook alweer! Maar als snel zit je helemaal in het verhaal. Jennifer, en het proces waar ze in zit, staat centraal. Maar ook lees je veel over Manon, van wie het leven zo anders blijkt te zijn dan iedereen denkt. Je wordt er bij stilgezet dat de buitenkant zo anders kan zijn dan de werkelijkheid.
Een fijne, vlotgeschreven roman die je in de greep houdt en zeker ook lessen meegeeft om over na te denken.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789402909869
Aantal pagina’s: 296
Prijs: € 17,95
Prijs e-book: € 13,49
Uitgave: maart 2024