Ik wil naar de zon
Literatuur

Velden, Alba v.d. & Berg, Catharinus v.d. – Ik wil naar de zon

Inhoud:

Rosa is een klein rupsje met een grote droom: ze wil naar de zon. Het lijkt onmogelijk, maar ze laat zich door niets tegenhouden. Ze schakelt twee vrienden in: de filosofische, boekenwijze Oehoe en de goedmoedige, praktisch ingestelde Bever. Want het moet en zal haar lukken.
Alba van der Velden en Catharinus van den Berg schreven met ‘Ik wil naar de zon’ een mystiek sprookje over verlangen, de zoektocht naar spirituele vervulling en de twijfels die dat met zich meebrengt. Met treffende, originele linosnedes van Tess Jones.
‘Een fascinerend en ontroerend dierenverhaal, een moderne fabel voor jong en oud, die tegelijk een mythisch sprookje is over Verlangen. Verlangen naar de waarheid, naar God, en naar de Liefde.’ – Thomas Quartier

Waardering:

Rupsje Rosa wil naar de zon. Eerst probeert ze dat met de uil Oehoe, maar dat lukt helaas niet. Dan schakelt ze vriend Bever in. Die bouwt een enorme toren bovenop een berg. Hij wordt helemaal enthousiast en wil al kaartjes gaan verkopen als zijn bouwwerk in stort. (De bijbellezer herkent Babel)

Het is een mooi verhaal over verlangen naar iets groters, of zelfs naar God. Naast elke bladzijde staat een prachtige paginagrote linosnede van Tess Jones. Dit maakt het een mooi geschenk!

Gegevens:

Uitgeverij Brandaan
ISBN 9789460050749
Aantal blz 64
Prijs: € 16,50
Uitgave april 2024