Eigentijdse romans

Moran, Beth – Een tijd om te dansen

Inhoud:

Ruth Henderson is weer bij haar ouders gaan wonen, en dat op de leeftijd van 33. Maar met de berg schulden die haar overleden partner haar heeft nagelaten en een tienerdochter die in de problemen zit, heeft ze weinig keus.
Ruth voelt zich totaal niet op haar plek in het kleine stadje, waar alle spoken uit haar verleden zich weer laten zien. Haar ouders zijn nogal van haar vervreemd en ze durft haar voormalige jeugdliefde bijna niet onder ogen te komen.
Maar dan wordt ze gedwongen om naar een vrouwenavond te gaan, waar ze een stel bijzondere vrouwen ontmoet, ieder met hun eigen verhaal. Voor het eerst maakt ze échte vriendinnen.
Een verhaal over gebroken relaties, genezing en vergeving.

Waardering:

Als de man van Ruth overlijdt laat hij haar achter met behoorlijk wat schulden. Helaas heeft Ruth daar nooit van geweten. Nu ze ook nog eens haar baan kwijt is geraakt is ze verplicht om haar huis te verkopen en met haar tienerdochter in te trekken bij haar ouders. En daar voelt ze zich niet prettig. Ze is anders dan haar ouders en zussen en heeft het gevoel er niet bij te horen en niet goed genoeg te zijn. Haar moeder geeft haar geen tijd om depressief te zijn, maar verzint genoeg klusjes voor haar. Zo komt ze in contact met haar vroegere vriendin, die nu de vrouw van een dominee is. Door haar komt ze bij een fijn groepje vriendinnen die regelmatig samen bidden en eten. Het gebed van de dames is wat amicaal, wat sommige christenen tegen de borst zal stuiten. Maar het is welgemeend en ze leven met God.
Ruth wordt langzaam steeds meer bij de kerk betrokken en leert dat ze er mag zijn en geliefd is.

Alhoewel het echt een feelgoodroman is zitten er goede christelijke boodschappen in. Het is echt een boek voor vrouwen met thema’s als eigenwaarde, opvoeding en gezin.
Het is humoristisch en romantisch en leest lekker weg.

Gegevens:

Uitgeverij Sestra
ISBN 9789492831149
Aantal blz: 384
Prijs: € 22,50