Historische romans

Morren, Ruth – Haar goede naam

Inhoud:

Holliston, Maine, 1892. Ondanks haar knappe verschijning heeft Espy als vissersdochter geen schijn van kans bij Warren Brentwood, de jonge erfgenaam van het plaatselijke houtimperium.
In een poging een beter leven te krijgen en de aandacht van Warren te trekken, neemt Espy een baantje als werkster in het huis van een professor.
Maar zodra de professor haar literatuurlessen gaat geven, steken er roddels de kop op in het dorp.
Zal er nog iemand in Holliston zijn, vooral Warren, die in haar onschuld gelooft?

Waardering:

Esperanza Estrada (Prachtige naam!) komt uit een armoedig gezin. Maar door haar sterkte karakter gaat Espy fier door het leven. Ze heeft zich dan ook voorgenomen om het zelf beter te krijgen dan haar familie ooit heeft gehad.
Zo geeft ze haar werk bij de fabriek op voor een baan in de huishouding, alleen al omdat ze dan in de nabijheid van boeken kan zijn… iets waar ze geen genoeg van kan krijgen.
Espy ontmoet Warren Brentwood nadat hij een aantal jaren weg is geweest. Zijn vader bezit een grote houtzagerij en van Warren wordt verwacht dat hij zijn vader in de voetsporen volgt.
Als op een zondag de dominee aan Warren en Espy vraagt of ze hun hoofden eens bij elkaar willen steken om een nieuw project te starten, ontmoeten de twee elkaar vaker. En worden de standsverschillen steeds duidelijker.
Toch groeien ze naar elkaar toe en kunnen ze niet ontkennen dat er gevoelens voor elkaar zijn.
Wanneer Espy vals wordt beschuldigd en wordt ontslagen twijfelt Warren aan haar. Ook door de rest van het dorp wordt ze met de nek aangekeken. Dit doet haar besluiten haar geboortedorp te verlaten en een nieuw leven op te bouwen. Ook Warren neemt een belangrijke stap in zijn leven, ook al moet hij daarvoor veel opgeven.
Een prettig te lezen roman. Natuurlijk weet je in het eerste hoofdstuk al dat Warren en Espy alle hobbels gaan overwinnen, maar het blijven leuke boeken om te lezen.
Espy’s moedige opgeruimde karakter, ondanks de tegenslagen die ze heeft, waait als een frisse wind door het hele verhaal heen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033634512
Aantal pagina’s: 360
Prijs: € 19.95