Historische romans

Gohlke, Cathy – Uitzien naar een nieuwe wereld

Inhoud:

New York, 1910. Maureen O’Reilly en haar zus ontvluchten Ierland, op zoek naar een nieuwe wereld van veiligheid, vrijheid en nieuwe kansen. Ze gaan op de boot naar New Vork. Daar aangekomen, blijkt dat hun weldoener is overleden. Zijn familie weigert zich over hen te ontfermen. Verarmd en onder dreiging van uitzetting, vindt Maureen eindelijk werk in een vooraanstaand kledingmagazijn. Al snel ontdekt ze dat de elegante gevel een gevaarlijk geheim verbergt.
Olivia Wakefield blijft trouw aan de belofte die zij haar vader gedaan heeft, alle tegenwerking van haar familie ten spijt. Maar ze kan Maureen niet vinden – de vrouw voor wie haar zwager botweg weigerde iets te doen. Onverwacht krijgt ze hulp van een zakenman. Ze hoopt dat hij meer wil worden dan haar bondgenoot, ondanks haar angst voor de geheimen die hij verbergt.
Onder geheimzinnige omstandigheden verdwijnen er medewerksters uit Darcy’s Kledingmagazijn. Olivia schakelt invloedrijke vrouwen uit haar omgeving in om Maureen te helpen in haar strijd tegen het onrecht. Hoe zouden zij in deze wanhopige omstandigheden ooit Gods leiding kunnen onderscheiden, of de liefde die daaruit voortkomt?

Waardering:

Na de dood van hun moeder vertrekken Maureen en haar jongere zusje Katie Rose vanuit Ierland naar Amerika. Met een paar goudstukken en een oude brief gericht aan hun vader gaan ze onbekende wereld tegemoet.
Maar het gaat niet zo makkelijk als ze gehoopt hadden.
Olivia Wakefield heeft verdriet om het overlijden van haar vader. Op een avond staat er een jonge vrouw op haar stoep met een oude brief van haar vader. Maar voor Olivia iets kan doen wordt de vrouw weggestuurd door Olivia’s zwager.
Olivia gaat op zoek naar het verhaal wat hiermee samenhangt en besluit op zoek te gaan naar de vrouw.
Maureen heeft het niet makkelijk. Ze heeft een baan gevonden maar er gebeuren daar dingen waar ze haar vraagtekens bij zet. Het eerste stuk van het boek lijkt een ‘gewone’ historische roman. Maar dat is het zeker niet!
Maureen stuit op een web van corrupte zaken, die alles te maken hebben met witte slavernij. Het is voor Maureen moeilijk wie ze vertrouwen kan. Eigenlijk vertrouwt ze geen enkele man. Toch besluit ze te helpen om de vermiste vrouwen op te sporen en de daders te ontmaskeren.
Zo wordt deze ‘gewone’ historische roman ineens spannend! Samen met Joshua, die ze nog kent uit Ierland, doet ze zich voor als kamermeisje van een zakenman om zo dicht bij het vuur te kunnen komen.
Echt een prachtig boek waar heel veel mensen van zullen genieten. Omdat het zo’n mooie mix is van historie, spanning maar ook de harde realiteit van de witte slavernij.
Er komen nog veel meer onderwerpen aan bod die het de moeite waard maken om dit boek te lezen. Teveel om hier op te noemen. Een goede reden om het boek te lezen!
Zelf vind ik de cover van het boek niet zo aantrekkelijk. Laat het geen reden zijn om het boek te laten liggen!

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033125904
Aantal pagina’s: 526
Prijs: € 24.90