Historische romans

Witemeyer, Karen – Meer dan woorden

Inhoud:

Nadat hij zijn belofte aan een stervende vriend heeft ingelost, is Zacharias Hamilton eindelijk vrij om zijn leven naar eigen inzicht in te richten – een rustig vrijgezellenbestaan waar hij altijd al naar gehunkerd heeft. Totdat omstandigheden hem opnieuw van zijn vrijheid beroven, en de maakster van zijn favoriete ontbijt door het stadsbestuur uit haar bakkerij gezet wordt. Hoe hard hij ook zijn best doet om niet betrokken te raken, hij kan onmogelijk zijn ogen sluiten voor haar benarde situatie … of de schattige kuiltjes in haar wangen.

Abigail Kemp heeft de naam van een man nodig op het eigendomsbewijs van haar bakkerij. Een verstandshuwelijk lijkt de beste oplossing … mits het een man betreft die zij de baas kan blijven. Dat kan onmogelijk Zacharias Hamilton zijn, de stoïcijnse houthakker die wanneer hij haar winkel binnenkomt niets dan zelfvertrouwen uitstraalt – zonder zelfs maar een woord te zeggen. Als ze bij hem in de buurt is, heeft ze haar eigen hartslag niet eens meer onder controle.

Nadat de huwelijksgeloften zijn uitgesproken, zouden Abigails problemen voorbij moeten zijn. Maar de bedreigingen aan het adres van de bakkerij worden alleen maar erger, en haar zus wordt op de hielen gezeten door een nog duisterder gevaar. Als het vertrouwen tussen Zach en Abby langzaam groeit, merkt Abby dat ze meer wil dan alleen maar zijn bescherming. Ze wil zijn hart.

Waardering:

Zacharias Hamilton, die we kennen uit het boek Op het eerste gezicht, heeft het prima naar zijn zin. Na jaren vol zorg om zijn broer en zus kan hij nu gaan en staan waar hij wil. En hij is niet van plan daar voorlopig iets aan te veranderen. Maar dan komt Abigail Kemp met een nogal ongewone vraag; ze vraagt hem of hij met haar wil trouwen! Het contract wat ze opgesteld heeft is duidelijk; het is gaat om een puur verstandshuwelijk om zo haar bakkerij te kunnen redden. Zacharias voelt er niets voor maar als hij hoort dat Abigail haar plan door wil zetten, maar dan met een andere man, komt hij op zijn besluit terug en trouwt met haar. Al snel weten ze allebei dat er meer tussen hen is dan alleen een huwelijk op papier. Maar veel tijd om te werken aan hun relatie hebben ze niet. Abigail en haar bakkerij worden bedreigd. Abaigail weet goed wie hier achter zit en ook waarom. Maar om dat te bewijzen valt niet mee! Zacharias staat haar bij waar hij maar kan en de omstandigheden brengen hen steeds dichter naar elkaar toe.
Opnieuw een leuk boek van Karen Witemeyer. De toon is zoals altijd luchtig. Een beetje vergezocht is het wel maar soms is dat gewoon leuk.
Het boek leest vlot, onverwachte gebeurtenissen houden de vaart er in. Je bent nieuwsgierig wat de reden is dat Abigail het doelwit is.
De broer en zus van Zacharias, waar we over lazen in het eerste deel, komen we even tegen op de bruiloft van Zacharias en Abigail.
Er zijn veel liefhebbers van deze schrijfster. Ook dit keer zul je niet teleurgesteld worden!

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishinghouse
ISBN: 9789492234582
Aantal pagina’s: 413
Prijs: € 22,50