Eigentijdse romans

Nelson, Christina Suzann – De beste weg

Inhoud:

Na jaren van vervreemding komen de levens van Zara Mahoney en haar tweelingzus Eve plotseling weer bij elkaar. Eve’s levensstijl is zo problematisch, dat de staat Zara benadert en vraagt om de voogdij over Eve’s twee kinderen op zich te nemen – iets waar Zara totaal niet op voorbereid is. Niet alleen had ze nooit geweten dat ze tante was, maar haar nieuwe huis, kersverse echtgenoot en plannen voor de toekomst hadden haar ook een nieuwe start moeten geven.

Intussen krijgt Eve wellicht een echte kans op een nieuwe start met de hulp van Tiff Bradley, die zich na een hartverscheurende tragedie in haar eigen gezin heeft toegelegd op het helpen van vrouwen die door iedereen zijn opgegeven.

Een zomer lang staat het leven van de drie vrouwen op z’n kop terwijl Eve wanhopig probeert haar leven op de rails te krijgen. Kunnen ze hun verwachtingen van het leven bijstellen om de hoop te vinden die zij – en degenen die ze liefhebben – zo hard nodig hebben?

Waardering:

Zara is net getrouwd als ze uitslag van een test krijgt. Ze blijkt draagster te zijn van het Huntersyndroom, de vreselijke ziekte waar haar broertje aan is overleden. Dat betekent voor haar en haar man dat ze geen biologische kinderen willen of kunnen krijgen.
Terwijl ze daar nog mee worstelen ontvangt Zara een brief van een maatschappelijk werker of ze de twee kinderen van haar zus in huis wil nemen. Het is voor het eerst in jaren dat Zara iets over haar zus Eve hoort. Eve is drugsverslaafd en niet in staat om voor de kinderen te zorgen.
Zara vindt het moeilijk en confronterend om haar nichtje en neefje in huis te nemen. Haar nichtje lijkt ook niet veel om haar te geven. Maar langzaam aan bouwen ze een band op.

Aan de andere kant probeert Eve van de drugs af te komen en een nieuw bestaan op te bouwen. Maar zal dat gaan lukken? En kunnen de kinderen veilig terug?

Ook het leven van Tiff die Eve helpt is gespannen. Sinds de dood van haar dochter zijn zij en haar man uit elkaar gegroeid. Hij moet niets van de liefdadigheid van haar hebben.

Een mooi boek dat over veel zorgen gaat. Maar ook een boek van hoop en geloof.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064513732
Aantal blz 334
Prijs: € 22,50