Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – Een nieuw begin

Inhoud:

Susie Masts leven in Lancaster County is gevormd door de tragische dood van haar vader en haar broer. Nu, op tweeëntwintigjarige leeftijd, is Susie nog steeds ongetrouwd, ondanks dat ze al lange tijd verliefd is op haar vriend Obie Yoder. Als haar moeders gezondheid verslechtert en haar jongere zus antwoorden wil hebben op haar vragen over haar adoptie, krijgt Susie er nog meer zorgen bij en lijkt de kans dat ze nog meer dierbare mensen gaat verliezen. Zullen lang verborgen familiegeheimen en gemiste kansen Susies hoop voor de toekomst doven? Of is wat nu het einde lijkt slechts een nieuw begin?

Waardering:

Susie is al sinds de dood van haar broer Levi heel goed bevriend met Obie. Ze verwacht dan ook dat hij verkering met haar vraagt. Maar op het moment dat ze denkt dat hij dat zal gaan doen gaat vertrekt hij naar een ander district om een opleiding tot smid te volgen. Dan gaat haar zusje Britta ook nog eens vragen stellen over haar afkomst. Susie weet alleen dat ze eerst als pleegkind bij hen was en later is geadopteerd.
Susie heeft samen met haar moeder en zus een winkeltje waar ze pindakaas, borduurwerken en quilts verkopen. Ook staan ze op markten. Maar haar moeder krijgt steeds meer last van haar astma en allergieën.  Ze weigert om naar een dokter te gaan. Susie maakt zich grote zorgen. Zichzelf cijfert ze vaak weg en ze werkt zoveel als ze kan.
Aan het einde van het boek wordt ze gedwongen om moeilijke beslissingen te maken.

Opnieuw een echt Amishroman van Beverly Lewis. Er komt weer veel eten voorbij. Het verhaal kabbelt langzaam voort en leest makkelijk

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208483
Aantal blz 352
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment