Eigentijdse romans

Norato, Lisa – Geheimen van mijn hart

Inhoud:

Kapitein Brogan Talvis zoekt zijn verdwenen zoon. Voor zijn vrouw stierf heeft ze het kind in de steek gelaten. Na jaren komt Brogan erachter dat zijn zoon is geadopteerd door een rijke reder in New England en liefdevol wordt verzorgd door diens dochter Lorena. Lorena en de kapitein vallen voor elkaar. Wanneer ze wordt ontvoerd, moet Brogan kiezen tussen de zoon naar wie hij verlangt en de vrouw die zijn hart heeft veroverd.

Waardering:

Drew groeit op op een rederij, bij zijn stiefvader en stiefzus. Zijn vader, een zeeman, is omgekomen op zee. 
Brogan Talvis gaat op zoek naar zijn zoon. Zijn vrouw heeft het kind achtergelaten, en Brogan weet niet waar. Wanneer hij erachter komt dat Drew zijn zoon is, maakt hij een plan. Hij laat de reder een schip bouwen, en is van plan om Drew mee te nemen als hij vertrekt. Maar dat plan maakte hij voor hij Lorena ontmoette…
Hoewel de eerste ontmoeten tussen Brogan en Lorena niet zo fraai is, voelen ze al snel meer voor elkaar. Wanneer Lorena in nood is moet Brogan de keuze maken; haar redden of er vandoor gaan met zijn zoon.
Een mooi verhaal, hoewel de diepgang wat ontbreekt. De gevoelens van Brogan worden beter beschreven als die van Lorena. Deze blijven erg vlak, zelfs wanneer haar akelige dingen overkomen.
Zo ook tijdens de zeereis. Ze komen terecht in een hevige storm, wat erg angstig geweest moet zijn. Dit had veel duidelijk naar voren kunnen komen.
Het einde van het verhaal is heel anders dan je zou verwachten; een pluspunt!  

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN:  9789029720649
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19.95