Historische romans

Page, Lizzie – Wapenzusjes

Inhoud:

‘Wapenzusjes’ van Lizzie Page is het waargebeurde verhaal van de vriendschap van twee verpleegsters aan het front van de Eerste Wereldoorlog.
Terwijl de oorlog zijn tol eist, klampen de gewonde soldaten zich vast aan de liefde en zorg van twee moedige, jonge verpleegsters. Ondanks hun verschillen worden Mairi en Elsie de beste vriendinnen. Het werk dat ze doen is hartverscheurend en ze lopen voortdurend gevaar.
Als de oorlog voortduurt, komt hun vriendschap steeds meer onder druk te staan.

Een indrukwekkend en ontroerend oorlogsverhaal dat je niet loslaat – gebaseerd op een wonderlijke, waargebeurde geschiedenis.

Waardering:

Elsie en Mairi zijn beiden fervent motorrijders die vaak meedoen aan races als ze door een dokter worden gevraagd mee te gaan naar het front. Daar zullen zij een rijdende brigade worden om gewonden van het front naar het ziekenhuis te brengen.
Algauw merken ze dat er teveel tijd verloren gaat met heen en weer rijden en beginnen ze een voorpost, dicht het front. Daardoor brengen ze veel tijd met elkaar door en worden vriendinnen.
Toch verschillen ze heel veel met elkaar. Elsie heeft als ervaring met verplegen, maar voor Mairi is alles nieuw. Toch went ze er snel aan en doet alles wat nodig is. Ze zien veel mannen sterven. Daarnaast is Elsie een stoere vrouw die niet gelooft en is Mairi wel gelovig. Ze bidt vaak voor de mannen en Elsie.

Elsie gaat er regelmatig op uit, maar Mairi houdt daar niet van. Als ze een gewonde graaf verzorgen fantaseert ze over hem, maar het wordt Elsie die met hem aan de haal gaat.

Een heel indrukwekkende roman over een deel van de geschiedenis waar niet veel over verteld wordt. Geweldig dat vrouwen dit in die tijd deden! Ze waren veel mannen tot zegen!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789023958314
Aantal blz: 400
Prijs: € 21,99