Historische romans

Cambron, Kristy – De sprong van Rose

Inhoud:

 
Met weinig meer dan haar gezonde verstand en een sigarendoosje met waardevolle bezittingen, laat de jonge Mable alles achter om haar dromen te volgen. Op de Wereldtentoonstelling in Chicago ontmoet ze de circusdirecteur John Ringling, die haar inwijdt in een compleet nieuwe wereld.
 
Een kwart eeuw later, in de roerige jaren ’20, reist Rosamund Easling naar Amerika, als een laatste avontuur voordat ze moet trouwen. Als ze Mable ontmoet en de glitter en glamour van het podium proeft, wil ze niets liever dan deel uitmaken van het Ringling Brothers’ circus. Alles lijkt deze twee vrouwen voor de wind te gaan, tot een dramatisch ongeluk hun toekomst en geluk op het spel zet.
 

Waardering:

 
In dit boek lopen twee verhaallijnen door elkaar heen, totdat zij samen komen. De eerste lijn is die van Mable, die naar de stad vertrekt om meer van de wereld te zien. Er is dan net de Wereldtentoonstelling in Chicago en dat vindt ze schitterend. Daar ontmoet ze de aardige John Ringling. Helaas breekt er brand uit tijdens hun uitje en zien ze elkaar jaren niet meer terug.
 
Tussendoor lees je over de dochter van een graaf: Rosamund Easling. Een vertegenwoordiger (Collin) van het circus ziet haar stuntprijzen met haar paard. Omdat Rosamunds vader in geldproblemen zit verkoopt hij haar geliefde paard. Als de vertegenwoordiger haar uitnodigt om te kijken waar haar paard terecht komt, neemt ze die uitnodiging aan en reist ze mee naar Amerika. Daar gaat ze met haar paard trainen en ze krijgt de uitdaging om in het circus te gaan werken. Een heerlijke tijd breekt voor haar aan. Alhoewel er ook jaloezie is om haar succes. En die gaan zelfs gepaard met bedreigingen die steeds erger worden. 
Rose ziet Collin weinig, maar hij is voor haar op de moeilijke momenten. Maar wie is hij echt en is hij betrouwbaar? En wat zal Rose na een jaar doen, terug gaan naar Engeland of blijven bij het circus?
 
Een  boeiende roman die goed laat zien hoe het circusleven er uit ziet. De reis met de trein met hun eigen wagons, het constante optreden en de tent opzetten en afbreken en het vele trainen voor de show. Een aparte wereld met allemaal groepjes. 
Liefde en spanning krijgen veel aandacht in deze roman. Daardoor leest het boek makkelijk weg.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725798
Aantal blz: 368
Prijs: € 19,99
 

Extra: