Eigentijdse romans

Hauck, Rachel – De trouwkapel

Inhoud:

Oud-rugbyer Jimmy Westbrook bouwde ooit met zijn eigen handen voor de prachtige Collette een trouwkapel. Hij verloor haar, maar de kapel bleef, als een monument van ware liefde, een plaats voor al hun herinneringen. Nu heeft hij een bod gekregen van een makelaar voor het land waar de kapel op staat. Waarom zou hij nog langer blijven hangen in het verleden?

Fotografe Taylor Branson vertrekt naar New York om naam te maken en te ontsnappen aan het bizarre aantal mislukte huwelijken in haar familiegeschiedenis. Halsoverkop verliefd worden past niet in haar plan, maar ze kan niet om de succesvolle Jack Forester heen. Ze gaan helemaal in elkaar op, de vonken spatten ervan af. Maar ze slepen allebei een hoop bagage mee. Dat weerhoudt hen ervan zich helemaal aan elkaar te geven.

Als Taylor een opdracht aanneemt in haar geboortedorp komt ze op het spoor van een groot familiegeheim.

Waardering:

Midden in de Tweede Wereldoorlog leren Jimmy en Colette  elkaar kennen. Jimmy heeft alles voor zijn Colette over en bouwt zelfs een trouwkapel voor haar. Maar dan gebeurd wat ze zich niet in hadden kunnen denken.. hun wegen scheiden zich.

Jaren later.. Taylor is na een korte relatie in het huwelijksbootje gestapt. Nu, een half jaar later, vraagt ze zich af of ze hier wel goed aan heeft gedaan. De liefde tussen haar en Jack lijkt te bekoelen. 
Taylor krijgt de opdracht om een trouwkapel te fotograferen. Nota bene in haar geboorteplaats. Niemand wist dat coach Westbrook deze kapel op zijn land had staan. Taylor voelt meteen dat er iets bijzonders is en doet haar best om de verkoop van de kapel tegen te gaan. Maar Jimmy, inmiddels een man van in de tachtig jaar, weet dat het tijd is om er afstand van te doen, zijn bruid zal nooit meer terugkomen.
Taylor heeft het huis van haar oma geërfd en vindt daarin geheimzinnige brief. Vastbesloten om erachter te komen welk geheim haar oma met zich meedroeg, gaat Taylor op zoek naar het kistje waar oma over schrijft. Dan blijkt dat haar gevoel over de kapel haar niet in de steek liet!

Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Jimmy van toen en Jimmy van nu, Colette van toen en Colette van nu, Taylor en haar man Jack. Het is in het begin wat veel maar als je eenmaal in het verhaal zit is het een heerlijk boek om te lezen! Een mooi verhaal maar bovenal boordevol romantiek! 

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029726474
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 20.99