Eigentijdse romans

Phillips, Michael – De cottage

Inhoud:

IS DE TOEKOMST VAN WHALES REEF IN HANDEN VAN EEN ONBEKENDE?

Als Loni Ford wordt geïnformeerd dat zij onroerend goed op de Shetlandeilanden heeft geërfd, lacht ze inwendig.Ze denkt eraan om het te verkopen om er maar van af te zijn. Maar als ze op Whales Reef aankomt, is ze helemaal overweldigd. De Cottage overtreft haar stoutste verwachtingen, maar ze is ook onder de indruk van David Tulloch, de man van wie de meeste mensen op het eiland denken dat hij de rechtmatige erfgenaam is… .

De lokale bevolking is totaal verrast dat de erfgenaam een vrouw is – en nog wel een Amerikaanse. Loni vindt op haar beurt de eilandbewoners eigenaardig en ouderwets. Ook van het clanhoofd David heeft ze geen hoge verwachtingen, maar ze komt tot de ontdekking dat er meer in hem schuilt dan hij in eerste instantie toont. De rustige sfeer en de schitterende natuur op het eiland spreken haar aan. En ook met de meest prominente inwoners kan ze goed opschieten. Maar onder de schijnbaar rustige oppervlakte borrelt het, nu er veranderingen aanstaande zijn.Davids neef Hardy Tulloch, legt een claim op de erfenis om zo de controle over het eiland te verkrijgen en hij wordt gesteund door een oliemagnaat. Maar Hardy’s compagnon heeft zijn eigen plannen die het leven van Loni in gevaar brengen…

Waardering:

Alhoewel dit een tweede deel is in een serie, is dit boek prima los te lezen.

Loni besluit op aanraden van haar baas en vriendin Maddie te gaan kijken naar de grote erfenis op het eiland Whales Reef. Het is een klein eiland in Schotland. De laird (landheer) is overleden en Loni is wettige erfgenaam. Maar ze heeft nog nooit van het eiland gehoord en vindt niet dat zij het recht heeft om te erven.
De notaris vertelt haar dat ze de plicht heeft om voor het eiland te zorgen. Als ze de erfenis niet aanneemt blijven de tegoeden van de wolfabriek bevroren en kunnen de salarissen niet worden uitbetaald. Maar ze bezit niet alleen een wolfabriek, ook een hotel, vele huizen en olieleases. Er zit dus nogal wat aan vast!

Net als ze denkt dat ze een betrouwbare hulp gevonden heeft in haar neef Hardy merkt ze dat hij helemaal niet zo betrouwbaar is. En waarom heeft David niet meteen gezegd dat hij het clanhoofd is?
Ze kan niet tegen al die geheimen. Daar heeft ze vroeger al te veel mee te maken gehad.
Ze vlucht een paar keer omdat alles haar te veel wordt. Ze moet ook in het reine komen met haarzelf. Wie is ze?

Het boek leest heerlijk weg. Er is alleen een kleine gedeelte waarin wat moeilijke termen worden gebruikt als over de godsdienstige geschiedenis van Schotland wordt gesproken. Als dat wat eenvoudiger was geweest had het wat meer aangesloten.
Maar over het algemeen is het boeiend, vermakelijk, romantisch en spannend!

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064512735
Aantal blz: 448
Prijs: € 22,95