Historische romans

Hedlund, Jody – Water en vuur

Inhoud:

Michigan, 1856. Na haar vaders dood neemt Caroline Taylor het werk in zijn vuurtoren met succes waar. Als vrouw mag ze het werk echter niet blijven doen. Oorlogsveteraan Ryan Chambers neemt de vrijgekomen post met beide handen aan. Maar hij heeft buiten de pittige en prachtige vrouw gerekend die niet van plan is haar baan en thuis op te geven. Al snel blijkt dat de gewonde Ryan het werk fysiek niet aan kan en is Caroline voor het eerst begaan met de man die haar positie bedreigt.

Waardering:

Ryan Chambers, een oorlogsveteraan, wordt aangesteld als de nieuwe vuurtorenwachter van Windmill Point. Uitgeput en met veel pijn arriveert hij op de plek van bestemming.
Waar hij niet op gerekend heeft, is dat het huis nog bewoond wordt door Caroline en haar broertjes en zusjes. Caroline heeft na de dood van haar vader al het werk in rond de vuurtoren op zich genomen. Ze zou dit graag blijven doen, maar het wordt niet geaccepteerd dat een vrouw dit doet.
Het klikt tussen Ryan en Caroline. En als blijkt dat Ryan niet altijd in staat is het werk te doen, is het als vanzelfsprekend dat Caroline hem helpt.
Maar dan gebeuren er allerlei vreemde dingen. Caroline heeft geen idee wie hier achter zit. Ze voelt zich op een gegeven moment zelfs geroepen om het huwelijksaanzoek van Arnie Simmons aan te nemen. Maar of dat alles oplost…
Zoals we van Jody Hedlund gewend zijn is het weer een prachtige, vlotgeschreven historische roman. Een flinke dosis romantiek ontbreekt niet. Het oorlogsverleden van Ryan geeft het verhaal wel een wat diepere dimensie. Hij worstelt met schuldgevoelens en vecht tegen zijn verslaving aan pijnstilling en drank. Een strijd die het hele boek door een belangrijke rol speelt.
Water en vuur is een los te lezen vervolg op De lichtwachter. Het gaat niet over dezelfde personen, alleen speelt in beide boeken de vuurtoren een rol.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029724463
Aantal pagina’s: 399
Prijs: € 19,99