Eigentijdse romans

Reay, Katherine – Een portret van Emily Price

Inhoud:

 
‘Een portret van Emily Price’ van Katherine Reay is het perfecte vakantieleesvoer: een vrolijke feelgood roman die zich afspeelt in het zonnige Toscane.
 
Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren…
 
 

Waardering:

 
Als Emily een restauratietaak in Atlanta krijgt toegewezen ontmoet ze de knappe Italiaan Ben. Ze valt als een blok voor hem als ze samen het restaurant van zijn oom en tante een facelift geven. 
Als hij terug gaat naar Italië vraagt hij haar ten huwelijk. Hals over kop trouwen de voor een rechter. 
In Italië wordt Emily niet met open armen welkom geheten. Haar schoonvader is eg aardig voor haar, maar haar schoonmoeder lijkt altijd boos op haar te zijn. 
Niemand weet waarom Joseph, de broer van Ben nooit keer thuis komt. Hij woont al 18 jaar niet meer thuis. Emily heeft in een studio van hem gewerkt in Atlanta, bij haar restauratieklus. Vader en moeder Vassallo zeggen er niets over. 
Dan vraagt haar schoonvader haar om een overschilderde muurschildering te herstellen in de kerk. De schildering is magnifiek en schokkend. Al snel wordt duidelijk dat Joseph hem heeft gemaakt maar waarom?
 
In de moeilijke familiesfeer van Bens familie leert Emily dat ze niet alles hoeft te repareren. Een drang die uit haar eigen gezinssituatie voort komt. 
 
De roman is niet erg christelijk, maar de christelijke waarden en normen worden gehouden en aan het einde krijgt Emily meer over de Persoon te horen Die ze moet schilderen. 
 
Een leuk boeiend boek, dat heerlijk wegleest. Ideaal voor om bij te ontspannen! En de 2 ansichtkaarten die je erbij krijgt zijn een leuke extra.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029727983
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,99