Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – De violiste

Serie Hickory Hollow, deel 1

Inhoud:

Tijdens een fikse storm neemt de violiste Amelia Devries een verkeerde afslag en komt terecht bij Michael Hostetler – en de Old Order-gemeenschap van Hickory Hollow waar hij deel van uitmaakt. Ondanks hun verschillende achtergronden vinden Amelia en Michael elkaar; beiden ervaren veel druk van hun omgeving, die hoge verwachtingen van hen koestert. Blijft er wel ruimte over voor hun eigen dromen?
Wat een toevallige ontmoeting leek, zou hun leven wel eens voor altijd kunnen veranderen.

Waardering van Jolanda:

Deze serie speelt zich af in dezelfde regio als de eerste serie die Beverly Lewis schreef over Katie Lapp. Het is leuk om weer over bekende personen te lezen.
In dit boek draait het vooral om het nemen van belangrijke beslissingen. Zowel Amelia als Michael moeten beslissen hoe ze hun leven verder willen leiden. Geven zij toe aan de druk van hun familie’s of gaan ze hun eigen weg?
Lang blijft niet duidelijk wat ze gaan doen en dat houdt de spanning er in.
Het is mooi om te lezen dat beiden God bij hun beslissing om raad vragen.
Alhoewel dit boek het eerste deel van een serie is, heeft het een gesloten einde. Ik ben benieuwd waar de volgende delen over zullen gaan!

Waardering van Marijke:

Een leuke afwisseling in de boeken van Beverly Lewis. Amelia is, zoals de titel van het boek al zegt, violiste. Tijdens noodweer sluit ze op een blokhut waar Michael zich juist in terug had getrokken om na te denken over de keuzes die hij moet maken. 
Wanneer later de wegen van Michael en Amelia zich weer scheiden, wordt er meer geschreven over haal leven als violiste.
Een ontspannen verhaal, met een mooi einde!  

 

Gegevens:

Uitgeverij: De Groot Goudriaan
ISBN: 9789088652714
Aantal blz: 318
Prijs: € 19,95