Historische romans

Rich, Roberta – De zoon van de vroedvrouw

“De zoon van de vroedvrouw” is het vervolg op “De vroedvrouw van Venetië” en “De vroedvrouw van de sultan”

Inhoud:

 
Nadat vroedvrouw Hannah het pasgeboren zoontje van een rijk Venetiaans echtpaar heeft gered, vlucht ze met het verweesde jongetje naar Constantinopel. 
 
Een malafide stel ontvoert Matteo, enige erfgenaam van het familiefortuin, en duikt onder in Venetië. 
 
Als Hannah zelf onder valse voorwendselen naar Venetië wordt gelokt en vastgezet op verdenking van moord, lijkt het lot van de kleine jongen bezegeld. Hannah zit in de val, en wie zal zich verder nog om Matteo bekommeren?
 

Waardering:

 
Dit derde deel van de serie over de joodse vroedvrouw Hannah wordt Matteo gestolen. Dat is de jongen die zij sinds de dood van zijn moeder opvoedt als haar eigen zoon. Er is al eens eerder een poging gedaan om Matteo te stelen, maar na een aantal jaren verwacht Hannah dat niet meer. Helaas gebeurt dat wel …
 
Hannah is ondertussen zelf zwanger. Naast Matteo heeft ze nog een pleegkind dat ze opvoedt. Maar Matteo is haar erg dierbaar. Haar man Isaak wil niet dat ze naar Venetië gaat om Matteo te zoeken, maar ze gaat toch. Helaas trapt ze in de val die de ontvoerders hebben opgezet. Ze belandt in de gevangenis en haar situatie is uitzichtloos. De schurken die Matteo hebben, hebben het op zijn erfenis voorzien en wie kan hen tegen houden?
 
Alhoewel dit boek wel weer een beetje hetzelfde is als de vorige delen is het ontzettend boeiend en spannend. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023997009
Aantal blz:
Prijs: € 19,99