Historische romans

Jennings, Regina – Liefde onder de hamer

Inhoud:

 
Zij verkoopt antiek van onschatbare waarde. Hij verkoopt levende have per pond.
 
Is dit de man die een bod doet op haar hart?
 
Miranda Wimplegate werkt mee in het veilinghuis van haar familie in Boston. Op een dag ontdekt ze dat ze per ongeluk een kostbaar portret van een invloedrijke familie verkocht heeft, en ook nog eens aan een anonieme bieder. In een wanhopige poging om de familie, die hen voorgoed zou kunnen ruïneren, gunstig te stemmen probeert ze samen met haar grootvader het schilderij te traceren. Hun zoektocht leidt naar het Ozarkgebergte in Missouri. Om te voorkomen dat het schilderij al verkocht wordt voordat ze daar arriveren, nemen ze het absurde besluit het plaatselijke veilinghuis met de volledige inventaris op te kopen.
 
Nadat Miranda en haar grootvader naar het afgelegen gebied zijn afgereisd komen ze tot de ontdekking dat hun nieuwe veilinghuis niet in antiek handelt, maar in vee. En de ergerlijk aantrekkelijke beheerder, Wyatt Ballentine, ontdekt tot zijn frustratie dat zijn bemoeizieke nieuwe bazen geen greintje verstand hebben van het bedrijf dat hij in zijn eentje tot een succes gemaakt heeft. Geconfronteerd met opgestapeld vee – en een geheimzinnig schilderij dat nergens te bekennen lijkt – beginnen Wyatt en Miranda aan een onwaarschijnlijke en zeer beladen samenwerking. Kunnen ze voorkomen dat de situatie nog verder uit de hand loopt?
 

Waardering:

 
Miranda werkt met haar familie in hun veilinghuis in Boston. Ze horen niet bij de elite van de stad, maar verkopen wel hun spullen. Veel antiek en schilderijen gaan onder de hamer van haar grootvader. Maar de laatste tijd is hij veranderd. 
Als Miranda ziet dat hij een ander schilderij veilt dat zij in de catalogus heeft gezet besluit ze om niet in te grijpen. Had ze dat maar wel gedaan! Het blijkt een familiestuk te zijn en het is spoorloos verdwenen. 
 
Als ze de locatie horen waar het schilderij naar toe is gestuurd, kopen ze het veilinghuis dat daar staat op. Maar in Pine Gap aangekomen ontdekken Miranda en haar grootvader al snel dat het om een veeveilinghuis gaat. Toch moet het schilderij hier ergens zijn! 
Wyat, degene die het veilinghuis leidt, had het veilinghuis zelf willen kopen. Hij is niet blij met de indringers uit Boston. En dat verandert niet door hun bemoeizucht. 
 
Miranda moet het schilderij zien te vinden maar moet ook haar grootvader in toom houden. Hij gaat zich steeds vreemder gedragen. Wyat helpt haar, maar worstelt met zijn eigen verleden.
 
Een boeiende en hilarische roman, met veel onverwachte gebeurtenissen. Een genot om te lezen!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234230
Aantal blz: 412
Prijs: € 20,00