Nederlandse romans

Noland, Gerdien – Donker water

Inhoud:

Sophie kan het verdriet niet aan. Ze weet maar één oplossing: weg van de plaats waar de herinneringen haar telkens teveel worden. Zodra zich een reden aandient, vlucht ze voor haar ouders, haar vrienden en haar huis.

Op haar reis ontmoet ze Lenie. De oude vrouw ontvangt haar hartelijk. Hoewel ze dwars door Sophie heen lijkt te kijken, vraagt ze nergens naar. Integendeel, ze vertelt Sophie uit haar eigen verleden. En haar verhaal is zó meeslepend, dat Sophie door Lenies woorden wordt meegenomen naar een wereld van lang geleden.

Zonder dat Sophie het eerst in de gaten heeft, houdt het verleden haar een spiegel voor. Dat geeft een onverwachte wending. Maar maakt het ook een einde aan Sophies vlucht?

Waardering:

Sophie is intens verdrietig. Je begrijpt al snel dat ze haar man mist die ze net begraven heeft. Pas later lees je goed wat er precies gebeurd is, dat houdt de spanning er goed in.
Ze is zo depressief dat het maar goed is dat haar vriendin langs komt en haar tot actie aan zet. Ze gaat logeren bij haar ouders.

Als ze met haar vader op de heide loopt ziet ze op een bankje een bordje met een tekst die haar nieuwsgierigheid wekt. Wie is Anna van der Burgh en wie is L.P.? Al snel besluit ze dat te achterhalen en reist af naar Oude-Tonge. Daar ontdekt ze al snel dat er nog een vriendin van Anna is die haar misschien meer kan vertellen. Daardoor gaat ze naar Lenie in Den Helder.
Sophie denkt dat ze kan vluchten voor haar verdriet, maar God heeft alles in de hand. Het is duidelijk dat Hij haar naar Lenie heeft geleid. Zij helpt haar door over Anna te vertellen. En ze helpt haar om weer te gaan bidden en haar hulp bij God te zoeken.

Een mooi en indringen boek dat je maar moeilijk weg kan leggen! De twee verhalen zijn op een goede manier verweven en de spanning wordt er goed in gehouden.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789402906318
Aantal blz: 365
Prijs: 18,95
Prijs e-book: € 13,99