Historische romans

Rivers, Francine – De stem van een vrouw

Inhoud:

In ‘De stem van een vrouw’ van Francine Rivers wordt Kathryn Walsh met groot onrecht geconfronteerd. Ze wil niets liever dan de strijd aangaan, maar wat als ze daarmee haar leven riskeert?

Voor Kathryn is niets doen echter geen optie. Eind 19e eeuw arriveert ze in het mijnstadje Calvada om haar ooms erfenis op te eisen: het kantoor waar hij zijn krant maakte, te midden van bordelen en saloons, en een mijn die niets oplevert. Geraakt door de slechte behandeling van mijnwerkers en hun gezinnen, besluit ze het krantje nieuw leven in te blazen. Daarmee strijkt ze recht tegen de haren in van de mannen die het stadje besturen. Maar Kathryn weigert om haar mond te houden en publiceert alles waar ze in gelooft. Tot wanhoop van Matthias Beck, de salooneigenaar die haar probeert te beschermen.

Waardering:

Kathryn Walsh is thuis, bij haar moeder en stiefvader, niet langer welkom. Er wacht haar een erfenis van een overleden oom in het mijnstandje Calvada. De reis ernaartoe is niet makkelijk en de omstandigheden in Calvada vallen helemaal niet mee. Maar Kathryn is vastbesloten te blijven en er het beste van te maken. Ze  knapt het huisje zo goed als ze kan op en besluit de krant die haar oom maakte, nieuw leven in te blazen. Tot grote ergernis van veel inwoners van het stadje. Een krant uitgeven is geen werk voor een vrouw en bovendien neemt ze geen blad voor haar mond waardoor ze mensen tegen zich krijgt. Zelfs zo dat ze in gevaarlijke situaties terecht komt. Ze kan niet tegen het onrecht dat de mijnwerkers aangedaan wordt en wil haar best doen hier iets aan te veranderen.
Met Matthias Beck heeft ze een moeilijke verhouding. Aan de ene kant haalt hij het bloed onder haar nagels vandaan, aan de andere kant voelt Kathryn zich tot hem aangetrokken. Op zijn beurt in is Matthias vastbesloten Kathryn tot zijn vrouw te maken. Als ze, zij het in een niet zo’n heldere toestand, hem toezegt met hem te zullen trouwen als hij een aantal verbeterpunten ontwikkeld in Calvada, zet hij dan ook alles op alles om dit lijstje af te werken.
De romantische ontwikkeling tussen Matthias en Kathryn zien we steeds verder ontwikkelen. Mooi om te zien hoe de beschadigde Kathryn Matthias leert vertrouwen.
De stem van een vrouw is een ander soort boek als we gewend zijn van Francine Rivers. Absoluut heerlijk om deze dikke pil te lezen. Maar het stukje diepgang wat we van haar gewend zijn mist dit boek. Nadat je andere boeken van haar gelezen heb, heb je misschien ook wat te hoge verwachtingen bij een nieuwe uitgave.
Toch blijft het een boek waar je uren van genieten kunt. Met 540 bladzijden ben je we even zoet.
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 978902973256
Aantal pagina’s: 540
Prijs: € 24,99
Prijs e-book: € 13,99
Uitgave: februari 2022