Eigentijdse romans

Wingate, Lisa – Verhaal zoekt liefde

Inhoud:

 
Lisa Wingate verrast met Verhaal zoekt liefde, een roman die begint in het kantoor van een uitgeverij en eindigt in het ruige landschap van North Carolina.
 
Als redacteur Jen Gibbs een mysterieus manuscript in handen krijgt, is ze al snel gegrepen door het historische verhaal. Maar de roman is niet compleet. Jen zet alles op alles om de schrijver te vinden, zelfs als dat betekent dat ze terug moet naar waar ze opgroeide, de Blue Ridge Mountains – een beladen plek waarvan ze hoopte dat ze die voorgoed achter zich had gelaten.
 

Waardering:

 
Jenn Gibbs is net begonnen bij de uitgeverij van George Vida. Na 10 jaar als redacteur non-fictie te hebben gewerkt, begint ze met groot enthousiasme bij deze prestigieuze uitgeverij. 
Ze raakt al snel bekend met de zogenaamde “slush-pile”, de berg met manuscripten in de vergaderkamer. Niemand mag daar aan zitten.
Toch vindt Jenn op een dag een envelop met een manuscript dat van die berg lijkt te komen. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en leest het manuscript “De verhalenhoeder”. Het zijn maar een aantal hoofdstukken, maar die hebben haar meteen in de greep. 
 
Even later ontdekt ze een overeenkomst in schrijfstijl en denkt ze te weten wie dit geschreven heeft. Haar baas stuurt haar naar het gebied waar de schrijver woont, maar daar komt ze nu net niet graag. Het is haar eigen geboortegrond, de blauwe bergen. 
 
Als ze daar is vindt ze regelmatig een envelop met een nieuw hoofdstuk van het manuscript bij haar huisje. Ze wordt meegezogen in het verhaal van Rand en Sarra. Dat verhaal speelt zich af als de houtzagerijen worden opgezet om spoorwegen te gaan leggen. Een verhaal van een onmogelijke liefde, tenzij een van twee alles opoffert voor de ander.
 
Jen wordt niet met open armen door de schrijver ontvangen, maar raakt toch bij zijn familie betrokken. Ook haar eigen familie ziet ze voor het eerst in jaren weer terug. Ze ziet de armoede, kortzichtigheid en wordt weer boos. Waarom willen die mensen dit?
 
Het boek is ontzettend boeiend. Doordat je telkens een stukje van het verhaal van Rand en Sarra leest, wil je meer weten. De beschrijving van de familie van Jenn en de gevolgen van haar opvoeding zijn erg interessant. En de ontmoetingen met de schrijver en zijn familie zijn hilarisch, romantisch en mooi.
Een heel goed boek!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725200
Aantal blz: 432
Prijs: 20,99
 

Extra: