Historische romans

Sahler, Martine – Fina

Inhoud:

Keulen, 1811. Josefina (Fina) Bartel tobt wat af. Als dochter van een arme smokkelaar probeert ze alle pogingen van haar vader om haar uit te huwelijken van zich af te houden. Ondertussen probeert ze hun schamele huishouden draaiende te houden, en volgt ze heimelijk de lessen van de dorpsschool. Maar dan ontmoet ze een rijke jongen, uit een totaal ander milieu. Haar sterrenprins, noemt ze hem. Een liefde die onmogelijk is. Toch?


Waardering van Jolanda:

Fina is een leuk meisjesboek met een stukje geschiedenis er in verweven. Het verhaal speelt zich af in de tijd van Napoleon. De gevolgen van de bezetting in Duitsland zijn goed terug te vinden in de boek. Zo is er bijvoorbeeld veel werkeloosheid en smokkel ten gevolge van een handelsverbod met Engeland. Maar er zijn sinds Napoleon ook straatverlichting en huisnummers gekomen.

De positie van vrouwen en meisjes wordt goed beschreven.

Het boek zit vol romantiek en dromerij en is heerlijk om te lezen voor meiden vanaf 14 jaar!

Waardering van Marijke:

Een romantisch, historisch verhaal voor jonge meiden. Fina is de dochter van een smokkelaar, maar ze is het helemaal niet met haar vader eens. Fina wil graag wat verder komen in haar leven, en verstopt zich regelmatig onder het raam van een klaslokaal om zo iets op te kunnen vangen. Want naar school gaan, dat zit er voor Fina niet in. Fina wordt verliefd… maar er zijn natuurlijk geen kansen voor haar. 
Maar op een dag wordt haar leven heel anders! 
Opnieuw een leuk boek in de serie in de sfeer van Jane Austin. Eerder verscheen Lizzy, geschreven door Helen Abele.

Gegevens:

Uitgeverij Callenbach
ISBN: 9789043520423
Aantal blz: 191
Prijs: € 15,95