Young Adult

Santen, Femmie van – Waar hoor ik thuis?

Inhoud:

‘Waar hoor ik thuis?’ van Femmie van Santen vertelt het verhaal van Noortje. Noortje is een vrolijke tiener die zin heeft om naar de middelbare school te gaan. Zij is geadopteerd en gaat op zoek naar haar biologische ouders. Ze weet dat ze geboren is in Portugal en krijgt steeds meer moeite met haar adoptie. Waarom valt het haar ineens zo op dat ze er anders uitziet dan haar familie? Zou ze op haar moeder lijken? Samen met haar beste vriendin Pamela bedenkt ze een plan om op zoek te gaan naar haar biologische familie, maar dan gaat ineens alles fout…

Waardering:

Noortje is geadopteerd. Dit weet ze al heel lang maar de laatste tijd wordt ze steeds nieuwsgieriger naar haar biologische moeder. Hierover praten met haar ouders durft ze niet, bang om hen te kwetsen.
Samen met haar Surinaamse vriendin Pam bedenkt ze een plan; ze halen Pams ouders over naar Portugal, het land waar Noortje is geboren, op vakantie te gaan, vragen of Noortje mee mag en gaan zelf op zoek naar Noortjes roots.
Maar eenmaal in Portugal loopt het heel anders dan ze hadden voorzien. Het blijkt dat daar iemand niet zo blij is met hun zoektocht. Het komt zelfs zo ver dat Noortje wordt ontvoerd!
Hier ben ik thuis is een vlotgeschreven Young Adult boek. Noortje en Pam zijn twee meiden die op het punt staan naar om naar het Middelbaar Onderwijs te gaan. Hun achtergronden zijn totaal verschillend. Nooortjes ouders zijn nette, geordende mensen, terwijl Pam uit een roerig Surinaams gezin komt. De uitspraken van haar inwonende oma brengen een glimlacht op je gezicht. Het onderwerp ‘adoptie’ zal aanslaan bij de doelgroep waarvoor het boek geschreven is. Dat het om een illegale adoptie blijkt te gaan maakt het verhaal alleen maar spannender.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789026623059  
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 15,99
Prijs e-book:  € 9,99