Young Adult

Rijneveld – ’t Lam, Paulien – Verboden vrucht

Inhoud:

Elza en Tamara zijn beste vriendinnen, maar heel verschillend. Elza heeft niet zoveel met jongens, Tamara wel. Ze laat zelfs een nogal pikante foto zien, die ze van Guus gekregen heeft. En ze is van plan ook zoiets terug te sturen. Dat gaat dus goed fout! Zoiets zou Elza nooit doen… Maar dan krijgt ze een andere pianoleraar. Nico. Aardige man. Waar komt dat vreemde gevoel in haar buik vandaan? Ze vraagt hem om een foto. Waarom weet ze eigenlijk niet. En voor ze er erg in heeft stuurt ze er ook een van haarzelf. Een heel verkeerde. Niet terug te draaien – wat nu?

Waardering:

Bij Elza thuis is het niet meer gezellig. Haar ouders maken veel ruzie met elkaar. En wat er met haar beste vriendin Tamara is weet ze ook niet goed. Ze begrijpt niet dat Tamara wat ziet en Guus en al helemaal niet dat ze pikante foto’s naar elkaar uitwisselen. Zelf heeft ze niets met jongens. Totdat ze een nieuwe pianoleraar krijgt die ze erg aardig vindt. Alles lijkt mis te gaan. Hoewel ze het niet van plan is stuurt ze een gewaagde foto van zichzelf naar Nico. Met alle gevolgen van dien. Ook bij Tamara gaat het niet goed, als Guus haar foto op een groepsapp zet en haar vader haar zelfs het huis uit stuurt.
In dit boek komt een actueel onderwerp aan de orde. Het laat zien dat er nooit iets goeds uit zulke acties voort kan komen en hoe groot de gevolgen kunnen zijn. Het verhaalt begint wat houterig maar verloopt later wat vloeiender. Een boekje wat de jeugd zal aanspreken. De prijs is aan de stevige kant voor dit dunne boekje.

Gegevens:

Uitgeverij: Om Sions Wil
ISBN: 9789463350686
Aantal pagina’s: 144
Prijs: € 15,00