Streek- en familieromans

Wageningen, Gerda van – Gevaarlijk verlangen

Inhoud:

Nienke van Dijk is bang. De boer voor wie haar vader werkt en bij wie ze zelf als melkmeid dient, bekijkt haar al te vaak met een wellustige blik in zijn ogen. En het blijft niet bij kijken alleen. Ten einde raad schrijft Nienke alles van zich af in een dagboek. Jaren later krijgt haar achterkleindochter Rosalinde van Klaveren dit dagboek in handen. Tot haar verbazing duikt een nakomeling van de boer die ooit haar overgrootmoeder zo teisterde, op in haar eigen leven. En dan lijken nog meer aspecten van de geschiedenis zich te herhalen.

Waardering:

Eén boek met twee verhalen over over twee generaties vrouwen.
Het eerste deel gaat over Nienke van Dijk. Nienke woont met haar ouders in een klein arbeidershuisje en werkt op de grote hoeve. Maar de boer kan zijn handen niet thuis houden. Een reden dat Nienke er zo snel mogelijk weg wil en in het huwelijksbootje stapt.
Samen met haar man begint ze met het verhuren van een vakantiewoning, wat uitgebreid wordt naar meer.
Het tweede deel gaat over Rosalinde van Klaveren. Een achterkleindochter van Nienke.
De vakantiewoning waar haar overgrootouders mee begonnen is uitgegroeid tot een groot park.  Haar ouders en broers werken er maar Rosaline werkt als manager voor hotels en werk samen met de teams aan verbeterpunten.
Wanneer ze een nieuwe taak krijgt, valt dat deze keer niet mee. De hotelmanager werkt haar tegen. Maar in dit hotel ontmoet ze ook Roelof, de chef-kok.
Ondertussen krijgt Rosalinde van haar oudtante een dagboek van haar overgrootmoeder waaruit blijkt dat de voorouders van Roelof en Rosalinde ook iets gemeenschappelijks hadden.
Twee heel verschillende verhalen. Het verhaal van Nienke is wat saai en voorspelbaar.
Het tweede deel is leuker omdat het leuk is om te lezen over het werk wat Rosalinde doet. Hoewel ook hier de afloop voorspelbaar is, wil je hier toch verder lezen.
De dialogen zijn matig beschreven, het komt wat onnatuurlijk over.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789401904414
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 16.99