Historische romans

Jennings, Regina – Gevangen in een jurk

Inhoud:

 
Zij wil de vrijheid van de uitgestrekte vlaktes.
Hij wil het aanzien van een succesvolle carrière.
Geen van beiden is klaar voor wat hun te wachten staat.
 
Onderweg naar Garber en een volgende overwinning in zijn leven, raakt Nicholas Lovelace betrokken bij een treinoverval. Als de bandieten hem bedreigen, schiet de persoon van wie hij dit het allerminst verwacht hem te hulp: Ann Tillerton uit Prairie Lea.
Ann verschuilt zich achter een leven als bizonjager. Ze is naar Garber gestuurd om hun weggelopen kokkin te zoeken. Als de vrouw met de noorderzon vertrekt en haar zoontje bij Ann achterlaat, is Nick de enige die ze om hulp kan vragen. In hun pogingen te ontdekken wat ze met het kind aan moeten, vormen ze een uitzonderlijk koppel.
 
Het leven in de stad vraagt van Ann dat ze zich gedraagt én kleedt naar de normen van de beschaafde wereld – iets wat haar moeilijk afgaat. Intussen staat Nick in zijn werk voor nieuwe uitdagingen, en zijn omgang met een niet bepaald verfijnde dame doet zijn reputatie geen goed. Heen en weer geslingerd tussen hun eigen dromen, een ontluikende liefde en de verwachtingen van anderen, is de vraag: zal dit paar de weg naar elkaar vinden?
 

Waardering:

 
Ann ziet er uit als een stoere bizonjager. Ze woont bij een groep jagers en jaagt als een van de beste. Een jurk wil ze nooit meer dragen. Dat komt omdat ze vroeger erg gekwetst is.
Maar als ze naar de stad moet om iemand te zoeken valt ze erg op in haar jagerstenue. Vrouwen vinden haar raar en mannen zien haar nog steeds als vrouw. 
Gelukkig krijgt ze hulp van een oude bekende die ze in de trein heeft ontmoet: Nicholas Lovelace. Hij helpt haar met het zoeken naar de vader van het kind dat bij haar achter gelaten is.
Maar zijn grootste opdrachtgever is daar niet blij mee. Zij moet niets van Ann hebben en wil dat Nicholas naar haar luistert. Nicholas ontdekt dat hij wat te makkelijk naar zijn opdrachtgevers heeft geluisterd. 
 
Een roman met veel humor, liefde en spanning. Een heerlijke ontspannende roman!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234117
Aantal blz: 368
Prijs: € 20,00