Historische romans

Starns Clark, Mindy & Lesly Gold – De kroon van mijn broer

Inhoud:

Frankrijk, 1685
Catherine Gillet weet dat haar broer Jules haar wil beschermen tegen de onheilspellende bedreigingen van de Franse kroon. Maar Jules is betrokken bij een levensgevaarlijke onderneming die te maken heeft met een gecodeerd document. Als de hele familie erin betrokken wordt, is het maar de vraag of Catherine een uitweg vindt om hen te redden…

Virginia, vandaag
Renee Talbot, een directe afstammeling van Catherine, is buitengewoon gefascineerd door een document dat al meer dan drie eeuwen deel uitmaakt van de familie-erfenis. Het is zeker dat de pagina’s van het document verborgen tekens bevat. Als ze deze nader bekijkt, doet ze een schokkende ontdekking. Maar als trauma’s uit haar kindertijd opnieuw de kop opsteken, wordt ze gedwongen antwoorden van een geheel andere aard te vinden. Kan Renee, geïnsprieerd door het geloof en de moed van Catherine, de waarheid achterhalen en haar diepste angsten overwinnen?

Waardering:

Twee verhalen over twee moedige vrouwen. Een familiedocument, het Hugenotenpamflet, is wat hen beide met elkaar verbindt. Catherine groeit op in Frankrijk waar haar familie een goedlopende drukkerij bezit. Het is de tijd van de Hugenotenvervolging en de dragonders maken het leven van Catherine en haar familie zuur. Catherine is verloofd met Pierre, de zakenpartner van haar broer Jules. Er gebeuren dingen waar Catherine niet bij betrokken wordt en dat lijkt haar niet. De ergernis over haar broer lijkt steeds groter te worden en ze vraagt zich op een gegeven moment zelfs af of ze hem en haar verloofde nog kan vertrouwen

Renee is geboeid door het Hugenotenpamflet wat al jaren in haar familie is. Voor haar grootmoeder het aan een museum wil schenken, is er voor de familieleden tijden de jaarlijkse reünie nog gelegenheid het pamflet te bekijken.
Tijdens dit weekend ontmoet Renee Blake, de verzekeringsagent die het pamflet bewaakt. Hoewel Bake Renees type niet is, voelt ze al snel dat er een klik tussen hen is. Renee vindt het moeilijk om mannen toe te laten in haar leven. Een gebeurtenis uit haar verleden is hier debet aan. In hun kinderjaren vonden Renee en haar drie nichtjes een vermoorde man in het bos. Nadat ze hun familie erbij hadden gehaald waren er geen sporen meer van te vinden. Dit en het feit dat zelfs hun ouders hen niet geloofde heeft een enorme impact op hen, tot nu toe.

De verhaallijnen wisselen elkaar af. Er wordt beduidend meer geschreven over Catherine dan over Renee. Het verhaal over Catherine voelt dan ook als compleet. Het deel over Renee te kort en te haastig. Als er na al die jaren een open deur is, stopt het verhaal. Inmiddels is er een vervolg geschreven waar de nichtjes Talbot een rol in spelen. Een goede reden om uit te zien naar dit tweede deel!

Gegevens

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512308
Aantal pagina’s: 378
Prijs: € 20.95