Historische romans

Klassen, Julie – Het geheim van Pembrooke Park

Inhoud:

Julie Klassen neemt je in haar roman Het geheim van Pembrooke Park mee naar een landgoed waar vreemde dingen gebeuren…

Wanneer Abigail Foster en haar familie hun huis in Londen moeten verkopen vanwege financiële problemen, doet een advocaat hun een verbazingwekkend aanbod: ze mogen een landhuis betrekken dat al achttien jaar leegstaat. De Fosters treffen een vreemd tafereel aan in Pembrooke Park: het lijkt erop dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. De theekopjes vertonen sporen van opgedroogde thee, in de kasten hangen door motten aangevreten kleren en het poppenhuis is midden in een spel achtergelaten.
De plaatselijke dominee verwelkomt de familie hartelijk en geeft Abigail een vreemde waarschuwing: pas op voor indringers die op zoek zijn naar de vermeende schat in Pembrooke Park.
Zal ze de schat en de liefde vinden die ze al zo lang zoekt… of wacht haar een heus gevaar?

Waardering:

De familie van Abhigail Foster raakt veel geld kwijt door investeringen. Abigail voelt zich mede verantwoordelijk, omdat zij haar vader aangeraden heeft om te investeren. Ze doet er dan ook alles aan om ze goedkoop mogelijk te leven. Toch moeten ze hun huis in Londen verkopen.
Net als Abigail beseft dat een ander onderkomen lastig te vinden is, krijgen ze een aanbod om Pembrooke Park tegen een lage prijs te huren. Ook in personeel wordt voorzien. Haar vader blijkt familiebanden te hebben met de vorige bewoners van het enorme huis.
Het huis heeft wel 20 jaar leeg gestaan. Als ze gaan kijken ziet het huis er uit alsof het halsoverkop verlaten is. Ook de jaren daarvoor zijn er angstaanjagende dingen gebeurd. Robert Pembrooke is vermoord en ook zijn butler.
Dan horen ze dat er een gerucht over een schat in het huis rondgaat. Dat zou Abigail enorm kunnen helpen. Maar is het waar?
Als Abigail in het huis woont gebeuren er ook nogal wat angstaanjagende dingen. Voetstappen midden in de nacht, een man met een kap en een gesluierde vrouw op het kerkhof. Wat willen al die mensen?
En kan ze de hulpdominee van de kerk bij het huis vertrouwen?
Dit boek is een historische roman dat lijkt op de boeken van Jane Austen. Een groot verlaten landhuis, een schat en een charmante dominee maken het boek spannend en vol liefde. Er zijn veel mysteries en Abigail houdt er van om die te ontrafelen. Het boek is erg boeiend en soms spannend.
Zoals we gewend zijn van Julie Klassen is ook voor dit boek veel onderzoek gedaan. Niet alleen over het huis (dat in het echt Great Chalfield Manor heet), maar ook over de gang van zaken in de kerk.
Een hele mooie en boeiende historische roman!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723633
Aantal blz: 496
Prijs: € 22,50