Eigentijdse romans

Taylor, G.P. & Wright, C. – Femme Fatale

Inhoud:

De jonge weduwnaar David Samuel ontmoet een prachtige vrouw tot wie hij zich meteen aangetrokken voelt. Niet veel later komt hij erachter dat zij, Beth, de echtgenote is van zijn collega Rich Hampton. David stuurt Rich op pad met een opdracht waarvoor hij een lange periode de staat uit moet, en begint een affaire met Beth. Wanneer Beth zwanger raakt, vraagt David Rich om weer naar huis te komen. Maar de gewetensvolle Rich wil zijn opdracht afmaken. David ziet slechts één oplossing.

Waardering:

De schrijver heeft met dit boek een goede moderne vertolking van het verhaal van David en Bathseba geschreven. De lijn van het verhaal is niet helemaal hetzelfde, maar dat maakt het wel boeiender. Anders zou een goede bijbelkenner al weten hoe het gaat en dat is met dit boek niet zo. De essentie van het verhaal is goed naar deze tijd vertaald.
De extra personen in dit boek (zoals Jenny en Ceryl) maken het verhaal meer dan alleen dat van David en Bathseba.
Schuld, verraad, zondebesef en de gevolgen van de zonden zijn goed weergegeven. De relatie tussen David en Beth wordt heel reëel beschreven.
Het boek leest prettig en is boeiend. Het is typisch Engels, maar dat kan ook haast niet anders met twee engelse auteurs.
Een mooi boek!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN: 9789043521246
Aantal blz: 239
Prijs: € 17,95

Extra:

Lees een leesfragment