Door misleiding
Spannende boeken

Tsarfati, Amir & Yohn, Steve – Door misleiding

Serie: “Nir Tavor Mossad” deel 2, deel 1 is Operatie Joktan

Inhoud:

Nucleair bedrog

De Mossad is op de hoogte van Iraanse plannen om nauwelijks traceerbare massavernietigingswapens het land Israël in te smokkelen. Voor agenten Nir Tavor en Nicole le Roux is het een race tegen de klok.

Nir en Nicole worden meegezogen in een wervelwind van moordaanslagen, spionage en clandestiene operaties om deze dreiging voor het Midden-Oosten een halt toe te roepen. Naarmate het gevaar – en hun onderlinge band – toeneemt, raken ze steeds meer verstrikt in een dodelijk web van geheimen. Zullen ze hun eigen leven moeten opofferen om dat van miljoenen anderen te beschermen?

Geïnspireerd door ware gebeurtenissen komen de auteurs Amir Tsarfati en Steve Yohn opnieuw bij elkaar voor dit spannende vervolg op hun bestseller Operatie Joktan. Deze Nir Tavor-thriller staat bol van gevaar, liefde en internationale intriges en geeft adembenemende inzichten in het leven en werk van Mossad-agenten. Kortom: een verhaal dat je op het puntje van je stoel zet.

Waardering:

In deze thriller volgen we opnieuw de agenten Nir en Nicole van de Mossad en hun collega’s. Ze focussen zich in dit deel vooral op het nucleaire programma van Iran.
Nir gaat met zijn team verschillende keren op pad in Iran en dat is heel spannend en gevaarlijk. Nicole ondersteund de missie vanaf het kantoor door beveiligingssystemen en satellieten te hacken. Ook gaat ze samen met een bevriende kunstenares schilderijen verkopen, die door de Mossad voorzien worden van springstof.
De laatste missie van het boek is de gevaarlijkste en spannendste.

Een spannend boek, waarin het christelijk geloof mooi verweven is. In een nawoord wordt het boek nog toegelicht door de schrijvers. Voorin is een lijst met personages opgenomen. Een lijst met een vertaling van de gebruikte Hebreeuwse woorden had een goede toevoeging geweest.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064514142
Aantal blz 416
Prijs: € 22,95