Eigentijdse romans

Wade, Becky – Ondanks alles de hare

De familie Porter – deel 3

Inhoud:

Hij vindt zichzelf te beschadigd voor een relatie. Zij houdt van hem ondanks zijn imperfecties. Weten ze de kloof tussen hen te overbruggen? Voormalig marinier Jake Porter heeft meer littekens dan het ene dat zijn gezicht ontsiert – hij worstelt met PTSS. Om die reden leidt hij een teruggetrokken bestaan en gaat hij relaties uit de weg. Maar dan keert Lyndie James, een vroegere vriendin, terug naar Holley, Texas. Op aandringen van zijn broer en Lyndie zelf besluit hij haar na enige aarzeling in te huren om zijn volbloedpaarden te trainen. Hij geeft haar vijf paarden onder haar hoede, waaronder Silver Leaf, een hengst die veel potentie heeft, maar nog geen resultaten heeft geboekt, in de hoop dat zij kan ontdekken waar de weerzin om te racen van het paard vandaan komt. Al snel blijkt dat er nog steeds een band tussen Jake en Lyndie bestaat. En dat, plus Lyndies sprankelende, optimistische persoonlijkheid en haar vastberadenheid om hem te helpen, zorgt ervoor dat de muur die hij om zijn hart heeft opgetrokken langzaam begint af te brokkelen en dat hij steeds meer voor haar gaat voelen. Maar hij twijfelt. Zal zij hem willen hebben, ondanks alles wat hij met zich meesjouwt?

Waardering:

Een fijn dik boek over de derde Porter-broer; Jake. De ex-marinier die kampt met PTSS. Schuldgevoelens en nachtmerries, met alle gevolgen van dien, beheersen zijn leven. Hij werkt bij zijn broer Bo op de stoeterij maar is zichzelf niet.
Op een dag staat Lyndie James voor hem, een jeugdvriendinnetje die hij al 20 jaar niet heeft gezien, om te solliciteren. Zonder na te denken wijst Jake haar af. Maar lyndie is een volhouder en ook zijn  broer Bo zet Jake aan om haar aan te nemen. De aantrekkingskracht tussen hen is onmiskenbaar. Lyndie laat zih niet uit het veld slaan door Jakes stugge gedrag, evenals door zijn uiterlijke littekens.
Maar Jake… Jake is oh zo bang zich aan Lyndie te hechten, bang om te verliezen.

Opnieuw, hoe kan het anders, een heerlijke feelgood van Becky Wade. Denk bij ‘feelgood’ niet dat alles voorspoedig verloopt in dit boek, want niets is minder waar. Het is juist een boek waarin veel ernst voorkomt. Maar Becky weet wel precies de juiste dosis humor te voegen.
De PTSS van Jake maar ook de rol die Lyndies verstandelijk beperkte zus heeft, geven diepte aan het verhaal.
Nieuwe personen, vrienden van Lyndie, hebben niet zoveel toegevoegde waarde maar het is heerlijk om weer te lezen over ‘oude bekenden’: Bo en Megan, Ty en Celia maar ook de rest van de familie Porter.
Het is teleurstellend hoe snel het boek uit is. Gelukkig verschijnt er al snel een vierde deel in deze serie, waarin het zal gaan over Dru Porter.
Dit derde deel is prima los te lezen maar wil je maximaal genieten van deze serie, lees dan zeker eerst Zonder twijfel de jouwe en Voor altijd de mijne.
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789493208872
Aantal pagina’s: 404
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: november 2023