Young Adult

Kooijman, Mirjam – Kleur

Kleur is de derde roman van Mirjam Kooijman en een vervolg op de succesvolle boeken ‘Missie’ en ‘Onmisbaar’ waarin Femke ook een rol speelt, maar is ook goed als losstaand verhaal te lezen.

Inhoud:

Nadat haar verloofde is omgekomen in Afghanistan, probeert Femke zoveel mogelijk uren te werken. Als ze werkt, heeft ze geen tijd om na te denken en in haar witte verpleegstersuniform is er geen ruimte voor rouw. Als ze tijdens een wandeling flarden van een gesprek opvangt, ontstaat het idee voor een reis naar Australie. Voor ze kan gaan twijfelen, meldt ze zich aan als au pair.
Op de vlucht voor haar verdrietige situatie, zetten verschillende personen en gebeurtenissen haar leven nog meer op de kop. Dat zorgt voor verwarring, maar brengt ook de kleur en vrolijkheid steeds een beetje meer terug in haar leven. Terwijl Femke zich steeds meer thuis gaat voelen in het gezin van de familie Baker aan de West-Australische kust, dingen twee mannen om haar hart. Lucas op afstand, Scott gevaarlijk dichtbij. Maar is er in haar hart al ruimte voor iets nieuws? Een levensveranderende ontmoeting zet alles op scherp. Durft ze de sprong te wagen?

Waardering:

Als Femke twee vrouwen hoort praten over werken als een au pair in Australië zet dat haar meteen aan het denken. Ze heeft het moeilijk zonder haar verloofde Aron. Hij is enkele maanden terug omgekomen bij een vredesmissie in Afghanistan. De wereld gaat door, maar voor haar is de glans er af. Ze besluit er een jaar tussenuit te gaan.
In Australië komt ze terecht bij een warm gezin dat haar van harte welkom heet. Ze wonen tegenover het strand en Femke gaat daar zo veel mogelijk heen. Ook leert ze kitesurfen van Scott, een knappe leuke vent. Toch staat Femkes hart nog niet open voor een nieuwe relatie. En past ze wel bij Scott?
Ondertussen houdt ze ook nog contact met haar thuisfront, waaronder Lucas. Hij is oprecht geïnteresseerd in haar. Hij heeft haar zelfs een bijbel meegegeven. Maar totdat River haar een keer meeneemt naar de kerk leest ze daar niet in. Pas bij een tweede kerkbezoek begint ze de bijbel te lezen.

Een heerlijke dikke christelijke roman die lekker weg leest. Het is een boek dat zich meer richt op de jonge lezers (young adult), maar ook veel volwassenen zullen het met plezier lezen.

Gegevens:

Uitgeverij Scholten
ISBN 978 90 83355 09 2
Aantal blz 550
Prijs: € 16,95
Prijs e-book: € 7,50