Historische romans

Turanksy, Carrie – Tot aan de wolken

Inhoud:

 
In ‘Tot aan de wolken’ neemt Carrie Turansky de lezer mee naar een bijzondere periode in de geschiedenis: het eerste begin van de luchtvaart.
 
Het is 1909 als de Britse luchtvaartpionier James Grant een noodlanding maakt in de tuin van de rijke Isabella Grayson. Het is het begin van een speciale vriendschap. James wil Isabella’s hart veroveren, maar weet dat haar vader een huwelijk nooit zal toestaan. Alleen als hij het klaarspeelt om met zijn vliegtuig het Kanaal over te vliegen, maakt hij misschien een kans.
 
‘Tot aan de wolken’ is een typische Carrie Turansky-roman, die leest als een seizoen van Downton Abbey.
 

Waardering:

 
Bella is met haar ouders en zus Sylvia hun nieuwe landhuis aan het bezichtigen als James Grant met zijn vliegtuig een noodlanding in hun tuin maakt. Bella en haar vader zijn erg geïnteresseerd in de luchtvaart en rennen er op af.  James blijkt samen met professor Steed een werkplaats op het landgoed te hebben. 

Bella raakt steeds meer geïnteresseerd in de luchtvaart en zou daar heel graag artikelen over schrijven voor een krant van haar vader. Haar moeder vindt dat ze eens aandacht moet gaan schenken aan huwelijkskandidaten en vindt schrijven iets voor mannen. Ze sluiten een compromis. 
Dat brengt Bella echter in een lastige positie. Ze wil dolgraag dat James de wedstrijd van de Daily Mail wint en als eerste het kanaal naar Frankrijk over vliegt. Maar de Fransen staan ook klaar om dat te gaan doen. 

James voelt de druk oplopen. Hij hoopt de goedkeuring van Bella’s vader te verwerven door het kanaal als eerste over te vliegen. Hij is verliefd op Bella maar weet dat hij niet tot dezelfde klasse behoort en geen schijn van kans maakt. Er staat dus meer op het spel bij het winnen van deze wedstrijd. 
 
Een leuk, boeiend en romantisch boek! Het leest als een trein en is heel interessant. Het christelijke geloof is goed verwerkt, maar ligt er niet te dik bovenop. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029727532
Aantal blz: 400
Prijs: € 21,99