Historische romans

Griep, Michelle – De gevangen bruid

Inhoud:

‘De gevangen bruid’ van Michelle Griep voert je mee naar koloniaal Amerika, waar de Engelsen oorlog voeren tegen de Fransen. Mercy is een stoere vrouw die deel uitmaakt van een militaire missie tegen de Fransen. Opgevoed door de Mohikanen en gezegend met de gave van een uitzonderlijk goed zicht is ze voor niets en niemand bang. Elias is een Franse veroordeelde verrader die een laatste kans heeft gekregen om het vege lijf te redden: hij moet tijdens deze missie een lading gestolen Frans goud escorteren naar een nabijgelegen fort. Terwijl de missie vordert, groeit de liefde tussen Mercy en Elias. Een liefde zonder toekomst…of is er toch nog een kans?

Waardering:

Mercy moet het meest vreselijke doen wat ze zich maar bedenken kan; ze moet op levensgemaarlijke missie (wat zo erg niet is) en tijdens deze reis zich voordoen als vrouw van Elias Dublois. Een overloper, een verrader. 
Mercy moet niets van mannen weten in romantisch opzicht. Toch maakt haar afschuw al snel plaats voor bewonering, respect met meer gevoelens waarvan ze niet wist dat ze deze kon hebben.
Maar Elias is en blijft een verrader dus meer dan dit zal het nooit worden en bovendien heeft Mercy andere verplichtingen.
Helaas verloopt de reis niet zoals gehoopt. Het gevaar ligt van alle kanten op de loer. Terwijl de spanning stijgt kom je steeds meer te weten over de achtergrond van Mercy. Elia’s verhaal blijft wat langer raadselachtig. 
De ene gebeurtenis volgt het andere met een sneltreinvaart op. Het verhaal zit vol met verrassingen en onverwachte wendingen waarin je maar door blijft lezen, tot je het boek met een zucht dichtslaat.
Een prachtige historische roman met een flinke dosis spanning en niet te vergeten romantiek. Want wie zal bestand zijn tegen zo’n man als Elias, die álles inzet voor de vrouw die hij liefgekregen heeft?!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733274
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 23.50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juli 2022