Historische romans

Turansky, Carrie – Het dagboek van Longdale Manor

Inhoud:

Een oud dagboek herbergt een familiegeheim van honderd jaar geleden. In 1912 ontdekt Charlotte Harper na haar vaders dood wat haar familie jarenlang verborgen heeft gehouden. Ze kan haar geheim met niemand anders delen dan haar dagboek. Honderd jaar later wordt het dagboek gevonden door kunsthistorica Gwen Monroe, die door haar grootvader naar Longdale Manor is gestuurd om een ernstige fout te herstellen. Deze vondst leidt tot een ontdekking over haar vader, die ze nooit heeft gekend.

Waardering:

Gwen Monroe wordt naar Longdale Manor gestuurd om voor mevrouw Benderly en haar kleinzoon David waardevolle spullen te taxeren. Een opdracht die ze om minder leuke redenen krijgt maar haar veel geeft. Want naast het sluiten van vriendschap met de bewoners van Longdale, leest Gwen in een oud dagboek, geschreven door Charlotte Harper. Voor Gwen een boek met levenslessen wat haar tot denken aanzet. Maar zeker ook de bijzondere wandelstok die ze tegenkomt, welke haar leidt naar haar vader die ze nooit heeft gekend…

De tweede verhaallijn gaat over Charlotte Harper, de schrijfster van het dagboek.
Na de plotselinge dood van haar zeer gerespecteerde vader, doet Charlotte de afschuwelijke ontdekking dat haar vader haar moeder ontrouw was. Daarnaast heeft hij hen achtergelaten zonder huis en met maar weinig geld.
Het gezin is daarom genoodzaakt bij vrienden in te trekken want bij haar grootvader op Longdale zijn ze niet welkom. Hoewel de omstandigheden naar zijn, vindt Charlotte het fijn op de boerderij  van de familie Storey. Ze geniet van het nieuwe leven van de pasgeboren lammetjes en sluit vriendschap met Ian. Ze vertrouwd al haar gevoelens en geheimen toe aan haar dagboek. Naast haar zorgen beschrijft ze ook de romantische ontwikkelingen tussen haar en Ian. En het genezing en vergevingsproces dat ze doormaakt.

Een prachtige dual-time-roman. Beide verhaallijnen zijn mooi om te lezen en sluiten naadloos op elkaar aan. Onverwachte wendingen houden je vast en maken het lastig om het boek weg te leggen.
Onmiskenbaar is de duidelijk boodschap over veroordeling en vergeving die de schrijfster de lezers meegeeft. Een aanrader dit boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029735483
Aantal pagina’s: 383
Prijs: € 23,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Prijs e-book: € 4,99
Uitgave: oktober 2023