Historische romans

Tyndall, MaryLu – Vervlogen dromen

Inhoud:

‘Vervlogen dromen’ van MaryLu Tyndall speelt zich af vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog. Het land ligt in puin en vele mensen zijn hun leven niet zeker. Een van die mensen is Eliza Crafword. Als ze hoort dat ene kolonel Blake Wallace naar Brazilië vertrekt om daar een nieuwe kolonie te stichten, zoekt ze passage op zijn schip. Als geboren Zuiderling, maar weduwe van een man uit de Unie, is ze na de Burgeroorlog nergens meer welkom. Maar algauw blijkt dat de oorlog ook op hun schip diepe sporen heeft achtergelaten. De gevaren van de zee en de listen van andere passagiers dreigen alles te verhinderen waar Eliza en Blake zo op hopen.

Waardering:

Net na de Amerikaanse burgeroorlog besluit Blake Wallace een kolonie te stichten in Brazilië. Wanneer Eliza Crafword er van hoort, besluit te mee te gaan. Ze hoopt zo het verleden met zijn geheimen achter te kunnen laten en een nieuw leven te beginnen.
Waar ze niet op gerekend heeft, is dat tijdens de reis haar ware identiteit al aan het licht komt.
Blake is woedend en teleurgesteld. Maar de aantrekkingskracht die Eliza al op hem had voor hij er achter kwam wie ze werkelijk is, blijft.
Het merendeel van de passagiers en bemanningsleden zijn ervoor om Eliza achter te laten op een eiland. Haar hoop op een nieuwe toekomst is verdwenen.
Een ontzettend mooi boek. Tyndall heeft een prachtige groep mensen neergezet waar het verhaal om draait. Niet alleen Blake en Eliza, de hoofdpersonen, maar juist ook andere passagiers hebben allemaal een eigen persoonlijkheid gekregen.
Het verhaal bevat een stukje geschiedenis, een beetje spanning, romantiek en nog veel meer. Daarom geschikt voor een breed publiek. Vervlogen dromen is het eerste deel van de serie ‘De nieuwe kolonie’.

Gegevens

Uitgeverij: Kok,Voorhoeve
ISBN: 9789029723299
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19.99

‘Vervlogen dromen’ van MaryLu Tyndall speelt zich af vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog. Het land ligt in puin en vele mensen zijn hun leven niet zeker. Een van die mensen is Eliza Crafword. Als ze hoort dat ene kolonel Blake Wallace naar Brazilië vertrekt om daar een nieuwe kolonie te stichten, zoekt ze passage op zijn schip. Als geboren Zuiderling, maar weduwe van een man uit de Unie, is ze na de Burgeroorlog nergens meer welkom. Maar algauw blijkt dat de oorlog ook op hun schip diepe sporen heeft achtergelaten. De gevaren van de zee en de listen van andere passagiers dreigen alles te verhinderen waar Eliza en Blake zo op hopen. <br>MaryLu Tyndall debuteerde met de historische roman ‘Een sluier van parels’, over een slavin die ontsnapt en een nieuw leven opbouwt. – See more at: http://www.kok.nl/boek/vervlogen-dromen-1/#sthash.5AwZIhnY.dpuf