Eigentijdse romans

Vogel Sawyer, Kim – Melodie van liefde

Zimmermantrilogie – deel 2

Inhoud:

Alexa Zimmerman vraagt zich in ‘Regen van genade’ van Kim Vogel Sawyer af of de gemeenschap van Old Order mennonieten in Arborville haar ooit zal accepteren. Ze is er niet opgegroeid, maar hoopt dat ze de mensen met haar culinaire en verpleegkundige vaardigheden kan overtuigen van haar toewijding. Om haar pas opgestarte bed & breakfast van een vast inkomen te voorzien, heet ze de verslaggever Briley Forrestor welkom voor een langere periode. Op dat moment beseft ze nog niet dat ze naast een gast ook een hoop onrust in huis heeft gehaald.

Waardering:

Alexa Zimmerman runt met overgave haar bed & breakfast. Ze krijgt een langdurige gast; Briley Forrester, een verslaggever uit Chicago. Briley is op zoek naar een verhaal. Hij wil bewijzen dat het leven van de Amish niet allemaal koek en ei is, zoals het voor buitenstaanders kijkt. Alexa is vastbesloten afstand te bewaren. Toch bouwen de twee een band op.
Alexa heeft het niet makkelijk. Haar leven lang heeft ze gehunkerd naar familie. Nu ze haar familie gevonden heeft, heeft ze het gevoel dat ze er niet bijhoort.
Daarbij komt dat haar nicht, Anna-Grace naar Arborville komt. Steven, de aanstaande man van Anna-Grace, heeft een boerderij geërfd. Anna-Grace weet dat haar biologische ouders in Airborville wonen, maar ze weet niet wie het zijn.
In het voorafgaande deel, Regen van genade, hebben we al gelezen hoe de ingewikkelde situatie van Anna-Grae en Alexa’s afkomst in elkaar zit.
Ondertussen is Briley het verhaal op het spoor. Hij besluit dat hij het hele verhaal uit Alexa wil krijgen en het wil publiceren om zo naamsbekendheid te krijgen. Alexa, die vol emoties zit, legt haar verhaal op tafel.
Net zoals het eerste deel is ook dit een boeiende roman. Twee werelden die bij elkaar komen en zich met elkaar vermengen.
Het is mooi om te lezen hoe Briley na gaat denken, zijn weggestopte gevoelens bovenkomen en daardoor heel andere besluiten neemt dan hij ooit had kunnen denken.
Aan alles is te merken dat er nog een deel zal volgen. Aan het einde van het boek weet Anna-Grace bijvoorbeeld nog steeds niet wie haar biologische ouders zijn, is het nog niet duidelijk of Steven zijn droom na kan volgen en krijgt Alexa te horen dat haar moeder naar Airborville komt.
Elk boek is los te lezen maar om dit verhaal te kunnen begrijpen is het echt nodig om het eerste deel van de Zimmermantrilogie eerst te lezen omdat anders de familieverbanden niet duidelijk zijn.
Als je naar de cover van het boek kijkt, lijkt het een traditionele Amish-roman. Maar dit verhaal heeft veel meer in zich. Wie het probeert zal na afloop niet teleurgesteld zijn!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029724531
Aantal pagina’s:381
Prijs: € 19.99