Bijbelse romans

Vries, Nine de – Tikva

Inhoud:

In de Bijbels-historische roman ‘Tikva’ vertelt Nine de Vries het verhaal van een meisje dat samen met het volk Israël in de woestijn woont.

Voor Tikva is het leven in een tentenkamp even vanzelfsprekend als het manna dat elke dag uit de hemel valt en waarvan ze brood bakt. Maar haar zekerheden worden wreed verstoord als ze hoort dat ze is uitgehuwelijkt. Als dan ook nog blijkt dat haar moeder een groot geheim voor haar verzwijgt, voelt ze zich zo ellendig dat ze de woestijn in vlucht. Daar wacht haar grote eenzaamheid… Tot ze een blinde vrouw ontmoet die haar ziet zoals ze is.

Waardering:

Deze roman speelt zich af tijdens de reis van de Hebreeërs door de woestijn naar Kanaän. Er is veel gemopper onder het volk. Abiram komt in opstand tegen Aaron. Daarvoor worden hij en zijn aanhangers hard gestraft.
Tikva’s moeder is een Egyptische en haar vader is een Hebreeër. Tikva begrijpt haar ouders vaak niet, vooral haar moeder. Het lijkt wel of ze nooit iets goed kan doen. Als ze iets over haar verleden hoort slaat ze op de vlucht. Maar ze verdwaalt en wordt gevangen genomen. Nu zit ze in een nog veel slechtere positie.
Door alle gebeurtenissen in het boek lees je hoe het er in die tijd bij andere volken aan toe ging; kinderoffers, afgoden en feesten met vrije seks.

Het boek is erg boeiend! Het is erg onvoorspelbaar en dat houdt het spannend. Een mooie roman in de bijbelse tijd. Er komen alleen zijdelings bekende bijbelse figuren in naar voren.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029729390
Aantal blz: 352
Prijs: € 21,99

Extra:

Lees het gratis leesfragment