Eigentijdse romans

Walsh, Courtney – Als je me nu zou zien

Inhoud:

Jeugdvriendinnen Lyndie en Elle ontmoeten elkaar na jaren weer wanneer Elle gaat trouwen. Maar dat het weerzien in hun geboorteplaats Sweethaven zo’n emotionele achtbaan teweeg zou brengen, daar hadden ze geen van beiden op gerekend. Allebei dragen ze geheimen en schuldgevoelens met zich mee die allemaal zijn terug te voeren op één nacht, tien jaar geleden: de nacht waarin hun vriendin Cassie overleed.
Als Cassies ouders een herdenking voor Cassie organiseren, lopen de spanningen hoog op. De twee vriendinnen staan voor de keuze: de waarheid vertellen of voor altijd verder leven in de schaduw van Cassies dood.

Waardering:

Tien jaar na het overlijden van haar beste vriendin Cassie, keert Lyndie terug naar Sweethaven voor de bruiloft van haar vriendin Elle en een herdenkingsbijeenkomst voor Cassie. Ze ziet er als een berg tegenop. De afgelopen tien jaar heeft ze geprobeerd alle herinneringen weg te stoppen maar als ze terug is op de plaats waar alles gebeurde, komt alles in volle hevigheid terug. Het schuldgevoel over Cassies dood torst ze met zich mee.
Ook Tucker, Cassies broer, keert om dezelfde reden terug. Jaren lang leeft hij met de gedachten dat hij het had moeten zijn in plaats van Cassie. Deze gedachen drukt zwaar op hem.
Hoewel Tucker en Lyndie voor het ongeluk gevoelens voor elkaar hadden, doen ze beide hun best dit te negeren, ook als de gevoelens in volle hevigheid terugkomen als ze elkaar na zoveel jaar weer ontmoeten.
Ook de bruid, Elle, draagt nog steeds een last met zich mee. Zij was als enige bij Cassie toen ze verongelukte. Ook haar opvoeding en jeugdherinneringen tekenen haar. Zelfs nu ze op het punt staat te trouwen met de liefde van haar leven. Of misschien wel júíst nu.
Deze hedendaagse roman lees je in een ruk uit. Er wordt geschreven vanuit verschillende personen maar de overgangen zijn soepel. Wat er nu precies gebeurd is met Cassie en welke rol daarin wordt gespeeld door Lyndie, Tucker en Elle blijft duister tot het einde toe, waardoor je graag verder wilt lezen. Het is mooi om te zien hoe banden aangehaald worden en de één de ander vergeven kan. En dat zelfs de schoonmoeder van Elle, waar je bijna een hekel aan krijgt, heel erg mee blijkt te vallen! Dit boek, met aantrekkelijke cover, is aan te raden!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029728669
Aantal pagina’s: 375
Prijs: € 20,99