Eigentijdse romans

Walsh, Courtney – Vang me op

Inhoud:

‘Vang me op’ van Courtney Walsh is het diepgaande derde deel in de Harbor Pointe-serie over een ingrijpende ziekte en de kracht van genade. Carly en Josh waren elkaars eerste liefde. Maar na de geboorte van hun zoontje Jaden ging het mis tussen hen. Josh verliet Harbor Pointe en liet Carly achter als alleenstaande moeder. Wanneer Jaden zestien jaar later ernstig ziek wordt, besluit Josh terug te keren en er alles aan te doen om Jaden een kans te geven beter te worden… en om Carly te laten inzien dat hij nu een andere man is dan toen.

Waardering:

Carly heeft haar tienerzoon Jaden alleen opgevoed nadat Jadens vader, Josh, hen in de steek liet toen Jaden nog een baby was. De laatste tijd heeft Josh zijn best gedaan een band met Jaden op te bouwen. En dat is gelukt, Jaden heeft Josh vergeven en geniet van hun momenten samen.
Als Jaden in het ziekenhuis beland komt Josh dan ook meteen naar Harbor Point, tot verbazing van Carly.
Zij aan zij staan Josh en Carly naast Jaden. Dit is niet makkelijk voor hen beide. Josh is al die jaren van Carly blijven houden en in haar nabijheid verkeren versterkt zijn gevoelens.
Carly heeft het moeilijk gehad. Ze voelt zich in de steek gelaten en gekwetst door Josh. Maar nu ziet ze dat Josh is veranderd. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid op alle gebied. Carly voelt dat haar hoog opgetrokken muur barsten gaat vertonen.
Ze komen samen rond de ziekte van Jaden maar dit blijkt minder ernstig dan gedacht. Dit en andere gebeurtenissen maken dat dit wat naar de achtergrond verdwijnt.
Josh heeft veel meegemaakt in zijn jeugd. De mensen in Harbor Point hebben geen idee wat er achter hun voordeur afspeelde. Het heeft hem de keuzes doen maken die hij niet had willen maken. Ter bescherming van Carly en Jaden. Uit liefde voor hen. Als Carly dit gaat zien, zal ze dan haar verdediging laten zakken?
In dit derde deel van de serie ‘Harbor Point (Eerder verschenen Kijk omhoog en Pak mijn hand) kom je oude bekende tegen. Dat maakt dat je meteen in het verhaal zit, ondanks dat het wat op gang moet komen. Het kennen van de personages maakt het dan een stuk makkelijker.
Het hele verhaal is een rollercoaster aan emoties. Als lezer word je daar echt in meegezogen. Er gebeurd veel en het meeste daarvan is heftig.
De fijne, toegankelijke schrijfstijl van Courtney Walsh in combinatie met de vaart die het verhaal steeds meer krijgt maakt dat je het boek met een ruk uitleest! Echt een aanrader. Dit derde deel is zelfstandig te lezen maar ik zou er voor kiezen de delen één en twee eerst te pakken.
Het vierde deel van deze serie, Dans met me, wordt verwacht in mei 2022.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029731430
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: Juni 2021