Eigentijdse romans

Grandia, Marianne – Teken van trouw

Inhoud:

Wanneer Jim te maken krijgt met verlies en problemen, zakt de grond steeds verder onder zijn voeten weg. Hij wordt verteerd door verdriet en schuldgevoel en sluit zich af voor de mensen om hem heen. Ook worstelt hij met vragen over Gods trouw.

Wijkverpleegkundige Meike gaat na haar scheiding terug naar haar geboorteplaats en probeert daar samen met haar dochtertje Emma een nieuw leven op te bouwen. Haar ontmoetingen met Jim maken het er niet eenvoudiger op. Of kan misschien juist híj haar helpen?

‘Teken van trouw’ speelt zich in dezelfde omgeving af als ‘Onder Zijn vleugels’ en ‘Koorden van liefde’, maar is ook te lezen als een op zichzelf staande roman.

Waardering:

In deze derde roman over de kleine kapel in het bos is de hoofdpersoon Jim. Eerder vond hij zijn vroegere verloofde Eva terug.
Nu komt hij zichzelf hard tegen na een ernstig auto-ongeluk. Hij is somber, boos en wil niemand om zich heen. Toch heeft hij hulp nodig en wordt er een rooster opgesteld. Maar hij snauwt tegen de mensen en is onvriendelijk. Hij kent zichzelf niet meer terug. Het helpt niet dat hij zich niets van het ongeluk kan herinneren. Waarom reed hij daar?
Ook Eva komt hem helpen. Maar tegen haar doet Jim erg gemeen. Dat vindt hij dan weer heel erg van zichzelf, maar hij kan zich er niet toe zetten om haar op te bellen. Hij voelt zich te schuldig.
Als wijkverpleegkundige krijgt hij Meike. Zij is net terug in Drieveld na een scheiding. Zij heeft ook de nodige problemen met God. Jim zit zelf teveel in de knoop om haar te helpen, maar ze krijgt steeds meer signalen dat God haar niet los laat.
Dit is weer een prachtige dikke roman geworden met een mooie christelijke boodschap. Je kan als mens wel proberen om God los te laten, maar Hij laat jou niet zomaar los. Bij Hem is altijd vergeving te krijgen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732567
Aantal blz 384
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het leesfragment