Eigentijdse romans

Walsh, Courtney – Kijk omhoog

Inhoud:

Juist als interieurdesigner en workaholic Lane Kelley op het punt staat de promotie van haar dromen binnen te slepen, moet ze halsoverkop terug naar haar geboorteplaats. Haar broer heeft een ongeluk gehad en ligt in coma. Met haar telefoon en laptop binnen handbereik probeert Lane haar aandacht bij haar broer én haar werk te houden. Lanes familie kan dit niet begrijpen en confronteert haar met pijnlijke jeugdherinneringen. En dan is er ook nog haar jeugdvriend Ryan… Als hij de muur die Lane heeft opgetrokken probeert te doorbreken, stuit hij op een afschuwelijk geheim uit het verleden.
Lane en Ryan moeten de confrontatie aangaan met elkaar én met zichzelf. Maar misschien hebben ze alles al… en hoeven ze alleen nog maar omhoog te kijken.

Waardering:

Jaren geleden heeft Lane Kelley haar geboorteplaats de rug toegekeerd. En daarbij ook haar familie. Maar als ze een telefoontje krijgt dat haar lievelingsbroer Nate een ernstig ongeluk heeft gehad en in coma ligt, springt ze meteen in de auto. Ondanks dat ze midden in een belangrijke bespreking zit en haar eventuele promotie op spel staat. 
Terugkeren naar Harbor Point is moeilijk voor Lane. Ze heeft nare herinneringen aan haar jeugd en een traumatische ervaring met haar ex-vriend die nu haar zwager is. Ze wil dan ook niets liever terugkeren naar huis en afmaken waar ze mee bezig was. 
Dat ze Ryan Brooks weer zou gaan ontmoeten is iets waar ze geen rekening mee heeft gehouden. De vriend van haar broer maar ook de jongen die vroeger zoveel met de familie Kelley, dus ook met Lane, optrok, is een knappe man geworden. Maar Lane staat zichzelf geen gevoelens toe. Bang om nog eens bezeerd en gekwetst te worden. 
Maar Ryan weet precies de juiste toon aan te slaan om haar hart te veroveren. Maar een lange afstands-relatie, gaat dat werken?  Ryan kan niet weg uit Harbor Point door het project waar hij in zit. En voor Lane is terugkeren geen optie. 
Kijk omhoog is een fijn boek om te lezen. De pijn van Lane is voelbaar. Ze is gedeukt en gebutst en het weerzien met de familie maakt oude wonden open. Maar ook het karakter van Ryan is goed beschreven. Ook hij heeft het nodige meegemaakt en zoekt steeds weer naar een weg om hiermee om te gaan. Ook andere personen die je tegenkomt zijn goed neergezet, alsof je ze al jaren kent. 
Een heerlijk boek om ontspannen te lezen maar er het verhaal geeft je ook boodschappen mee. We kunnen uitkijken naar een tweede deel in deze serie; in maart 2021 verschijnt het boek ‘Pak mijn hand’. Ook dit verhaal speelt zich af in Harbor Point.

Gegevens: 

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029729956
Aantal pagina’s: 383
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: oktober 2020