Historische romans

White, Roseanna M. – Een onbekende naam

Inhoud:

Rosemary Gresham heeft geen familie, maar beschouwt de voormalige kwajongens van de straten en stegen in Londen die haar geholpen hebben te overleven als haar familie. Nu ze volwassen zijn, houden ze zich niet meer bezig met kruimeldiefstallen- ze houden zich nu bezig met grotere zaken en hebben geleerd zich te bewegen in de aristocratische kringen. Rosemary vraagt zich echter af of ze dit leven wel vol kan houden, zeker wanneer ze de grootste uitdaging van haar leven krijgt- namelijk bepalen of de welvarend gentleman Peter Holstein loyaal is aan Groot -Brittannië of Duitsland. Hoe kan ze op slinkse wijze in zijn familiegeschiedenis duiken?

Naarmate Europa zich steeds dichter naar de Eerste Wereldoorlog toe beweegt, nemen de geruchten rond Peter alsmaar toe. Vanwege zijn vreemde en solitaire levensstijl, en vanwege zijn vriendschap met de koning, vrezen velen zijn invloed. Maar Peter kan zijn Duitse achternaam niet veranderen en wil bewijzen dat zijn loyaliteit bij de Britten ligt zodat hij zich weer kan richten op het anoniem schrijven van zijn serie populaire avonturenromans. Als Rosemary plotseling bij hem op de stoep staat en zich voordoet als een uitmuntend historicus, denkt Peter dat zij de juiste persoon is die hem kan helpen zijn familieverleden uit te pluizen. Als het gevaar en de spanningen toenemen, realiseren ze zich dat het een race tegen de klok wordt om de waarheid te ontdekken, zowel over Peters verleden alsook over de onmiskenbare aantrekkingskracht tussen hen beiden.

Waardering:

Rosemary Gresham is een goede dief en spion en verdient hier de kost mee. Ze wordt dan ook goed betaald voor de nieuwe opdracht die ze krijgt: bewijs vinden dat Peter Holstein loyaal aan Duitsland is.
Rosemarie biedt zicht bij Peter aan als bibliothecaresse om zijn ‘hol’, wat ooit bibiotheek was, te ordenen. Het is Peter nooit geluk iemand te vinden die deze taak kon volbrengen. En Rosemary komt als geroepen.. hij wil graag bewijzen dat hij geen enkele binding met Duitsland heeft en is hiervoor op zoek naar oude documenten en dagboeken.
Hoewel mensen in zijn omgeving wel tegenwerpingen maken, neemt Peter Rosemary zonder aarzelen aan.
Rosemary komt er al snel achter dat Peter een integer, vriendelijke man is. Door zijn spraakgebrek (hij stottert) wordt hij vaak verkeerd beoordeeld. Roseary kijkt hier al snel doorheen en voelt meer genegenheid voor hem dan zou moeten. Toch ziet ze ook het mysterie van om hem heen hangt. Want wat doet hij hij toch de hele dag op zijn kantoor, achter zijn typemachine? Aan Rosemary de taak om het uit te zoeken!
Zoals we gewend zijn van deze schrijfster is ook dit weer een heerlijk boek wat alles in zich heeft. Spanning, mysterie, actie en romantiek. Ook de karakters zijn sterk neergezet, ieder met een heel eigen persoonlijkheid.
Rosemary komt er, door het leren kennen van Peter, steeds meer achter dat ze niet de goede weg bewandeld. Maar om uit het web waarin ze gevangen zit te stappen, is moed nodig.
Het eerste deel van de nieuwe serie ‘Schaduwen over Engeland’ slaat weer goed uit. We kijken uit naar het volgende deel!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512803
Aantal pagina’s: 428
Prijs: € 23,95