Historische romans

Witemeyer, Karen – Buitgemaakt

Inhoud:

Hij zoekt een gemeente, zij een predikant. Maar een dominee ontvoeren kan toch niet de bedoeling zijn?
Crockett Archer weet niet wat hem overkomt – de trein die hem naar Brenham moet brengen, waar hij predikant hoopt te worden, wordt overvallen. Hij wordt meegenomen en aan de dochter van de treinrover gegeven, die voor haar verjaardag om een dominee gevraagd heeft. Crockett is vastbesloten om te ontsnappen – wat een stuk gemakkelijker zou gaan als hij Joanna Robbins en haar verrassende verzoek uit zijn hoofd zou kunnen zetten.
Maandenlang heeft Joanna om een predikant gebeden. Een man die hun in onbruik geraakte kerkje nieuw leven kan inblazen. Een man die haar kan helpen de belofte na te komen die ze haar moeder op haar sterfbed heeft gedaan. Maar juist wanneer haar gebeden lijken te worden verhoord, blijkt dat de dominee niet uit vrije wil gekomen is en dat zijn toekomstdromen hem naar elders wenken.
Kan ze Crockett duidelijk maken dat hij zijn bestemming al gevonden heeft?

Waardering:

Als Crockett Archer de treinrovers in zijn coupé ziet komen, verwacht hij niet dat ze naar hem op zoek zijn. Toch zoeken ze de dominee en ontvoeren hem. Hij is een cadeautje voor de dochter van één van de treinrovers.
Je moet wel heel veel fantasie hebben om zoiets te verzinnen! En dat heeft de schrijfster, want dit is weer een boeiend boek.
Zoals we gewend zijn van Karen Witemeyer is het komisch en romantisch.
Het is ook leuk om weer over een Archer verder te lezen. De vier broers Archer kwamen in het vorige boek (De strootjesbruid) vaak voor.
Het verhaal is wel een beetje voorspelbaar, maar het boek is heerlijk om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789077669761
Aantal blz: 395
Prijs: € 19,95