Historische romans

Turansky, Carrie – Highland Hall De debutante

Serie Highland Hall, deel 2. Hiervoor kwam ‘De gouvernante’

Inhoud:

Katherine reist naar Londen om haar debuut te maken en een echtgenoot te zoeken. Haar hooghartige tante staat erop dat ze het aanzoek aanneemt van een rijke jongeman.
Maar dan leert Katherine Jonathan Foster kennen. Hij is een knappe geneeskundestudent die zich inzet voor het beschermen van de armen in Oost-Londen. Als een familieschandaal haar kansen doet dalen, heeft Katherine haar handen vrij om liefdadigheidswerk te doen met Jonathan. Er ontluikt een voorzichtige romance. Totdat het werk Katherine in gevaar brengt.
En dan verschijnt de rijke aanbidder weer op het toneel…

Waardering:

Dit deel van de serie Highland Hall gaat verder waar het eerste deel stopte. Inmiddels is de familie in het huis in Londen, omdat Katherine dit seizoen debutante zal worden. Ze hoopt in dit seizoen een goede echtgenoot van goede komaf aan de haak te slaan. Haar tante, Lady Gatewood helpt haar daarbij. Dat gaat met veel kritiek gepaard.
Als de familie bij een schandaal betrokken raakt blijven de kandidaten voor Katherine weg. Zij en haar tante zijn nergens meer welkom.
Dan gaat ze met Jon mee naar het armenziekenhuis in East End. Ze haalt veel voldoening uit het werk en kan goed met Jon opschieten.
Maar als het schandaal wat naar de achtergrond is geraakt, komen ze weer in de gratie van de adel in Londen.
Katherine moet kiezen tussen een rijk en comfortabel leven en moeilijker en minder makkelijk leven. Wat is het belangrijkste in haar leven?
Dan is er tussendoor ook nog de kwestie van de zus van kamermeisje Lydia. Is Helen in Londen en zo ja waar?
Een boeiende roman die veel gelijkenissen vertoont met de serie Downton Abbey. Net als daarin worden ook in deze roman zowel de verhalen van de rijken en van het personeel verteld en met elkaar verweven. Knap gedaan!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723916
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk