Een mysterieuze zaak - Jen Turano
Historische romans

Turano, Jen – Een mysterieuze zaak

Inhoud:

Gabriella Goodhue heeft haar leven als straatdief achter zich gelaten, maar dan wordt een medebewoonster van haar pension onterecht beschuldigd van diefstal. Ze besluit haar oude vaardigheden uit de kast te halen om de onschuld van haar vriendin te bewijzen, wat haar onverwacht in aanraking brengt met Nicholas Quinn, de man die ze ooit beschouwde als haar beste vriend, tot hij haar in de steek liet. Sinds Nicholas door een professor onder zijn hoede is genomen, die hem heeft geïntroduceerd in de hogere kringen en hem tot zijn erfgenaam heeft benoemd, lijkt zijn leven in niets meer op vroeger, toen hij alles deed wat verboden was. Om een vriend een gunst te bewijzen stemt Nicolas ermee in om de naam van een onschuldige vrouw te zuiveren. Wat hij alleen niet verwacht is dat hij daardoor oog in oog komt te staan met het meisje dat hij voorgoed uit het oog verloren dacht te zijn. Gabrielle en Nicolas bundelen de krachten om de dief op te sporen en terwijl ze op het ene na het andere mysterie stuiten, bloeit er iets tussen hen op. Maar hun pas gevonden gevoelens worden op de proef gesteld als de waarheid over hun verleden wordt onthuld en het gevaar steeds dichterbij komt…

Waardering:

Het verhaal gaat over de voormalige straatdiefjes Nicholas en Gabriella. Ze hebben hun jeugd samen doorgebracht maar door omstandigheden zijn ze elkaar uit het oog verloren.
Nicholas lijkt het geluk aan zijn zijde te hebben; hij begeeft zich in de wereld van de society.
Gabriella heeft een veel eenvoudiger bestaan maar het straatleven heeft ze wel achter zich gelaten.
Maar haar ervaring op het gebied van diefstal komt van pas als haar gevraagd wordt een kluis te openen om zo haar ten onrecht beschuldigde huisgenoot te helpen.
En laat dit nu precies het moment zijn dat Nicholas en Gabriella elkaar, na jaren, weer ontmoeten.
Hun wegen blijven elkaar maar kruisen en de  aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Maar samen verder gaan is onmogelijk door verschil in stand en levensstijl.
Een aantrekkelijk ogende, dikke pil over een leuk onderwerp. Maar helaas viel het niet mee om dit boek door te worstelen. Het is stroperig geschreven, ongelovig en met flauwe dialogen. Vooral in het eerste gedeelte bij ontmoetingen tussen Nicholas, Gabriella en Daphne, een ergerlijk personage.
Natuurlijk zijn er ook positieve punten, bijvoorbeeld hoe Nicholas door de hereniging met Gabriella na gaat denken over de waarde van het leven in de society. Maar door de onaantrekkelijke schrijfstijl en andere eerdergenoemde punten scoort het boek laag.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789493208704
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: februari 2023